Přejít k hlavnímu obsahu

Kniha se 340 tisíci podpisy na záchranu oblíbeného titulu byla doručena do sídla Valve

9. 9. 2024 | 10:30 Gaming
Komunita Team Fortress 2 spojila síly v boji za záchranu své milované hry. Po měsících (nebo spíše letech) nespokojenosti s jejím stavem se hráči rozhodli jednat a doručili petici přímo do sídla společnosti Valve. Cílem tohoto kroku je přimět vývojáře, aby se znovu začali hře alespoň minimálně věnovat a vyřešili problémy, které hráčskou základnu dlouhodobě trápí.
Team Fortress 2 petice
Team Fortress 2 petice
Zdroj: Thewhat89

Online střílečka Team Fortress 2 byla přelomová z ohledů, proto si i po mnoha letech udržuje silnou a oddanou komunitu. Hra, kterou společnost Valve vydala v roce 2007, se stala fenoménem díky svému unikátnímu humoru, zábavnému stylu a různorodým herním třídám. Přestože je TF2 stále populární a má tisíce aktivních hráčů, komunita už několik let trpí pod tíhou vážných problémů. Tyto problémy zahrnují hlavně přemíru botů, cheaterů a dlouhodobý nedostatek aktualizací od Valve. To vedlo fanoušky ke spuštění iniciativy „Save TF2“, která se snaží upozornit vývojáře na nutnost řešit tyto závažné problémy.

Petice si rychle získala velkou pozornost. Fanoušci hromadně vyjádřili svou nespokojenost s tím, že Valve hru opomíjí a neřeší zásadní problémy, jako jsou neustálé útoky botů, které výrazně kazí herní zážitek. Iniciativu svým podpisem podpořili dokonce stovky tisíc hráčů, jenž doufají, že tento krok přiměje vývojáře, aby se ke hře znovu vrátili a začali se o ni starat. Komunita se sjednotila nejen prostřednictvím petice, ale také na sociálních sítích, kde pod hashtagem #SaveTF2 fanoušci sdíleli své frustrace i vzpomínky na lepší časy hry. Nevalnou situaci ještě více prohloubil Deadlock, nové oblíbené dítko světoznámé společnosti.

„Více než 340 000 jmen shrnuto do jedné knihy. Toto je symbol ohromujícího množství lidí, kteří milují TF2 a chtějí, aby hra byla obnovena. Tato kniha nyní dosáhla svého cíle ve Valve HQ. Budoucnost vypadá pro TF2 jasně. Děkujeme všem za účast,“ sdělil iniciátor, který na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Thewhat89.

Po úspěchu online petice přišel další významný milník celé iniciativy. Kniha se všemi podpisy byla fyzicky doručena do centrály Valve v Seattlu. Skupina fanoušků, v čele s aktivními členy komunity, se rozhodla vzít věci do vlastních rukou a doručit petici osobně, aby ještě více podtrhla naléhavost situace. Tento symbolický akt měl za cíl ukázat, že problém s Team Fortress 2 není jen drobnou záležitostí několika nespokojených hráčů, ale že jde o širokou komunitu, která se stále vášnivě věnuje této hře a přeje si její zlepšení.

Reakce Valve na doručení petice je zatím neznámá. Společnost je známá svou uzavřeností a málokdy poskytuje přímé odpovědi na podobné akce fanoušků. Komunita ovšem hýří optimismem a doufá, že její snaha nezůstane bez povšimnutí. Podobné iniciativy v minulosti již několikrát vedly ke zlepšení nebo obnovení podpory starších her. Hráči proto nyní doufají, že Valve zareaguje a vrátí se k aktivnímu vývoji hry, odstraní boty a přidá nový obsah, který by hru osvěžil a umožnil jí pokračovat v úspěchu i v dalších letech.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.