Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN ještě nepatří do starého železa! Oprášil myš a v zápase zastínil své hráče

9. 9. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ladislav „GuardiaN“ Kovács se po tichém ukončení hráčské kariéry pustil do trénování. Pod hlavičkou BC.Game si poskládal vlastní tým, jenž se dokonce probojoval do uzavřené kvalifikace na RMR. Nyní se naopak potácí s nevýraznou formou, kterou prohloubilo play-off ESEA ligy. Do posledního utkání naskočil sám kouč a svým individuálním výkonem šokoval.
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Zdroj: BC.Game

Když opomeneme různé showmatche a netradiční akci BLAST The Draft, tak od posledního oficiálního představení Ladislava „GuardiaN“ Kovácse v roli hráče uplynuly celé dva roky. Trojnásobný vicemistr světa z dob působení v Natus Vincere a FaZe Clanu utržil své poslední prohry na domácím turnaji Tipsport CS Praha od Bad News Eagles a Entropiq Prague. Na oficiální konec se dlouho čekalo a letos skutečně přišel.

Oznámení o „pověšení myšky na hřebík“ doprovázel přesun do nové role. Nová organizace BC.Game si jej vybrala jako hlavu nového projektu s vysokými ambicemi. Prvotní úspěchy zastínilo skandální zabanování Joela „joel“ Holmlunda, jehož od kvalifikace na RMR nahradil český hráč Simon „KWERTZZ“ Horák. V neposlední řadě i díky Guyi „anarkez“ Trachtmanovi jde o zajímavý celek pro české a slovenské fanoušky.

Právě anarkez byl od prvního dne nadšený, že se může učit a zdokonalovat od legendy s velkou zelenou puškou. Jak moc, ukázal GuardiaN v neděli večer. Oprášil totiž své dovednosti, když z nouze nastoupil na server v utkání play-off ESEA Advanced. Porážce a vyřazení sice nezabránil, ale s HLTV ratingem 1,5 byl jednoznačně nejlepším hráčem BC.Game. Svým svěřencům tak jasně ukázal, že mají na čem pracovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.