Přejít k hlavnímu obsahu

Bude letošní hymna od Linkin Park? Mnoho vodítek směřuje k legendární kapele!

10. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Spekulace
Světem League of Legends otřásají spekulace, kdo bude stát za hymnou letošního světového šampionátu. Nejvíce se mluví o Linkin Park, kteří po svém návratu chystají album a jedna ze skladeb působí jako horký favorit. Riot Games zatím mlčí, ale spousta indicií mluví jasně.
Nové složení Linkin Park
Nové složení Linkin Park
Zdroj: Linkin Park

Hymny pro mistrovství světa v League of Legends patří mezi největší události esportového kalendáře a s každým novým turnajem se zvyšují očekávání. V minulosti jsme mohli slyšet slavná jména jako Imagine Dragons, Lil Nas X nebo jihokorejský fenomén NewJeans. A teď to podle různých vodítek vypadá, že Worlds 2024 budou mít co do činění s jednou z největších kapel 21. století – Linkin Park!

League of Legends hymny nejsou jen obyčejné skladby. Mnoho z nich jsou skutečné chorály plné energie a emocí, které dokonale ladí s atmosférou turnajů, kde se nejlepší týmy ze všech koutů světa utkávají o titul šampionů. Kdo by mohl zapomenout na průlomové „Warriors“ od Imagine Dragons z roku 2014? Nebo „Legends Never Die“ od Against The Current, která se vryla do paměti fanoušků o několik let později?

Pořadatelé zatím neodhalil, kdo bude stát za letošní hymnou, ale internetem se šíří zvěsti o Linkin Park. Legendární kapela oznámila velkolepý comeback s novou zpěvačkou Emily Armstrong a odhalila také seznam písní pro chystané album. Skladba s názvem „Heavy is the Crown“ působí jako stvořená pro epické finále Worlds, protože právě koruna je hlavním motivem vrcholu letošní sezóny. A aby toho nebylo málo, oficiální účet LoL Esports na sociálních sítích veřejně podpořil spekulace projevem nadšení z návratu kapely.

Tady začíná to pravé vzrušení. Vodítek k možné spolupráci je hned několik, jedním z těch nejzajímavějších je skutečnost, že Linkin Park mají naplánovaný koncert na 24. září v londýnské O2 Areně – a to je přesně den, kdy má Riot Games oznámit hymnu pro letošní šampionát. Náhoda? Těžko říct, nicméně právě v O2 Areně se bude o pár týdnů později konat finále světového šampionátu, což dává celé teorii ještě větší důraz.

Riot zatím drží karty v ruce, ale k žádému jinému interpretovi nevede tolik indícií. Fanoušci proto označují Linkin Park za hlavního kandidáta. Členové kapely se navíc netají zálibou ve hrách. Mike Shinoda se objevil na premiéře seriálu Arcane a dříve mluvil mimo jiné o Valorantu a League of Legends. K tomu připočtěme perfektně načasované termíny turné a skladby, které by do atmosféry Worlds perfektně zapadly.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.