Přejít k hlavnímu obsahu

Tým kolem českých hvězd se rozpadá. Slavná organizace jim hledá lepší spoluhráče

11. 9. 2024 | 11:00 VALORANT Přestup
Rok 2024 byl pro organizaci Karmine Corp jedním z nejturbulentnějších v její historii napříč všemi esporty. Po smíšených výsledcích na poli Valorantu přichází nečekané oznámení. Všichni kromě dvou českých hráčů už nebudou součástí hlavní sestavy pro nadcházející sezónu. Do prestižní evropské ligy hledají nové talenty.
Magnum a marteen v dresu Karmine Corp
Magnum a marteen v dresu Karmine Corp
Zdroj: VCT

Sezóna začala pro Karmine Corp pohádkově. Po šokujícím vítězství na EMEA Kick-Off turnaji v březnu a rekordní šňůře 58 vítězství ve scrimech se zdálo, že tým s Martinem „Magnum“ Peňkovem a Martinem „marteen“ Pátkem má našlápnuto k obřímu úspěchu. Mladý mezinárodní tým, který klub sestavil po zcela neúspěšné sezóně 2023, vypadal jako ideální mix talentu a dravosti. Ale jak se říká, štěstí je vrtkavé.

Po skvělém začátku se ale tým se sídlem ve Francii rychle vrátil na zem. Po dvou rozdílných fázích základní části v prvním a druhém splitu se Karmine Corp nedokázali prosadit ani v jedné BO3 sérii v jakékoliv play-off fázi. Výsledkem vždy bylo rychlé vyřazení, čímž tým přišel o šanci zúčastnit se dvou nejprestižnějších mezinárodních turnajů roku – Masters: Shanghai a hlavně světového šampionátu VALORANT Champions.

Ryad „Shin“ Ensaad jako jediný, kdo přežil loňskou proměnu sestavy, se nedokázal na evropské úrovni prosadit tak, jak se očekávalo. Výsledek minulé sezóny, kdy tým skončil poslední, naznačil, že adaptace na nejvyšší úroveň je složitější, než si kdokoliv myslel. Také Tomás „tomaszy“ Machado měl v portugalském týmu SAW skvělé výsledky, ale i jemu se evropská meta ukázala být tvrdým oříškem. I přesto, že jeho kontrakt měl trvat ještě rok, se vedení Karmine Corp rozhodlo pro změnu a začíná hledat nové talenty.

Navíc se spekuluje i od odchodu největší hvězdy, která přišla do tábora modrých ze zámoří. Marshalla „N4RRATE“ Masseye údajně testují hvězdné americké celky jako Sentinels nebo NRG, takže se dá očekávat, že česká dvojice zůstane osamocena a vedení jí bude muset najít nové tři lepší spoluhráče. Fanoušci se ale mohou těšit na nové hvězdy, které by v příštím roce mohly vynést Karmine Corp zpět mezi elitu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.