Přejít k hlavnímu obsahu

Speed zlomil rekord sledovanosti na své divoké asijské cestě. Co v Thajsku vyváděl?

11. 9. 2024 | 14:00 YouTube
Pokud v posledních měsících sledujete dění na internetu, jméno IShowSpeed vám určitě není cizí. Tento devatenáctiletý fenomén se během posledních let vyšvihl na absolutní špičku světové streamovací scény. A teď, při své velkolepé cestě po Asii, nastavil laťku opět vysoko.
Speed v thajské Zoo
Speed v thajské Zoo
Zdroj: IShowSpeed/YouTube

Hned první den své zastávky v Thajsku, v rámci legendární Gumball 3000 Rally, která letos projíždí několika zeměmi jihovýchodní Asie, odstartoval Speed jedno ze svých populárních vysílání. I když se nezúčastnil celé trasy ze Saigonu do Singapuru, se rozhodl navštívit několik exotických destinací. Situace na kameře byly plné adrenalinu a vzrušení, ale ani on sám nečekal, že další den překoná svůj osobní rekord.

Vyrazil totiž navštívit místní zvířecí park, setkal se s majestátními tygry a dokonce se pustil do boxerského zápasu na tyči. V jednu chvíli sledovalo jeho živý přenos více než 612 000 diváků současně. „Cože?! Tohle je můj nejsledovanější stream?!“ reagoval v přímém přenosu, když si uvědomil, že překonal své maximum z roku 2023. Tehdy ho během slavnostního ceremoniálu Ballon d'Or sledovalo 548 tisíc lidí, což byl do té doby jeho nejsledovanější moment. „V Thajsku?! To je neskutečné!“ dodal, když viděl, jak sledovanost roste.

I když je překonání rekordní sledovanosti velkým úspěchem, Speedova cesta po Asii je teprve na začátku a už se stihla proměnit ve směs šílených a neuvěřitelných zážitků. Už první den v Thajsku se neobešel bez dramatických momentů. Během projížďky na slonovi měl blízko k nebezpečnému pádu, když ztratil rovnováhu. „Skoro jsem umřel!“ prohlásil v šoku, ale s úsměvem, když se mu podařilo vrátit do sedla.

Další dobrodružství přišlo krátce poté, když si vyzkoušel jízdu v tradičním thajském tuk tuku. Jízda na tříkolce se však neobešla bez problémů. Speed se snažil řídit, ale nedopadlo to zrovna slavně. Narazil do překážky a skončilo to drobnou nehodou. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale náklady na opravu tuk tuku se vyšplhaly do tisíců. Jeho spontánnost a ochota zapojit se do místních zvyků a kultur zaručují, že každá další zastávka bude plná nečekaných zvratů. Hned další den už byl opět online, tentokrát na Filipínách.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.