Přejít k hlavnímu obsahu

Vrchol světové sezóny je u konce, mladý český hráč je 18. nejlepší na světě

11. 9. 2024 | 15:30 Fortnite Reportáž
David „Huty“ Köchert pokračuje ve svém progresu a po dvou vydařených Major turnajích se spolu s dánským hráčem KovaaksXD probojoval na letošní světový šampionát. Ačkoliv je všichni považovali za outsidera, tak na něm společně vybojovali krásné 18. místo.
David „Huty“ Köchert
David „Huty“ Köchert
Zdroj: Epic Games / ENTERPRISE

Vyvrcholení elitního okruhu Champion Series letos zamířilo do Texasu. Dickies Arena ve městě Fort Worth byla o uplynulém víkendu dějištěm velkolepé události FNCS Global Championship. Mezi účastníky poprvé ve své kariéře nechyběl ani David „Huty“ Köchert, který znovu prokázal světové kvality a stal se prvním Čechem na šampionátu po pěti letech. Se svým parťákem KovaaksXD přitom začal hrát teprve v červnu.

Česko-dánské duo okamžitě prokázalo společný potenciál a na vrchol sezóny se probojovalo skrze třetí Major. V jeho posledním dni uhrálo tři luxusní hry za sebou a vyhouplo se na třináctou příčku zajišťující postup do Texasu. Osmnáctiletý talent Huty tímto umístěním zopakoval své maximum z loňské sezóny, ale zatímco před rokem se svým tehdejším kolegou smolně nepostoupil o jediné místo, tak letos už to klaplo!

Na světovém šampionátu nechyběly největší světové hvězdy, které zasněně vyhlížely blyštivou trofej a finanční odměny ve výši 2 milionů dolarů. Turnaj nezačal pro Hutyho s Kovaaksem vůbec špatně, po prvních hrách se i přes těžké boje drželi v popředí. Vybojovanou šestou pozici z prvního dne ale neudrželi. V neděli se jim v klíčových soubojích, které je mohly vyšvihnout třeba i do nejlepší pětky, nevedlo podle představi a nakonec obsadili 18. příčku. Přesto překonali očekávání zahraniční komunity, podle níž šlo o outsidery.

Ke světovému prvenství to dotáhli Peterbot a Pollo, kteří byli v průběhu celého šampionátu nezastavitelní. V sobotu si vybudovali obří náskok, který už jen kontrolovali dalšími vydařenými hrami a odnesli si 400 tisíc dolarů. Na Hutyho s Kovaaksem zbylo 20 tisíc, prize pooly už bohužel nejsou tak vysoké jako v dřívějších letech. Přesto jde o gigantický úspěch, který mladého českého hráče podpoří ve výborně rozjeté kariéře. Pochvalu za své výkony si vysloužil i od Richard „skailer“ Janečka, dřívějšího účastníka Fortnite World Cupu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.