Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hráčka přechytračila soupeřky 1 proti 4! Její tým je stále neporažen

12. 9. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Katarína „Kat“ Vašková se opět ukázala. V utkání šesté sezóny nejvyšší evropské soutěže žen dopomohla svému týmu Imperial k výhře nad BIG EQUIPA. První mapu sice hráčky prohrály, ale na druhé mapě Kat zazářila a zavelela k obratu – mimo jiné fenomenálním 1v4 clutchem.
Katarína „Kat“ Vašková
Katarína „Kat“ Vašková
Zdroj: ESL (Luc Bouchon)

Katarína „Kat“ Vašková se svým týmem Imperial nemůže chybět v další sezóně ESL Impact. Při historické účasti dvou českých a dvou slovenských hráček je to právě ona, která zatím jako jediná sbírá výhry na konto. Po středeční bitvě s BIG EQUIPA už mají hráčky Imperial na kontě dvě a míří za svým dalším LAN finále.

Jednoduchý zápas to ale nebyl. Soupeřův tým s hvězdnou Julií „juliano“ Kiran se ujal vedení na svém map picku, ale Imperial po pomalejším rozjezdu přece jenom dokázaly sérii otočit a udržet si první místo ve skupině. Comeback ozdobil 1v4 clutch v podání Kat, jež přechytračila soupeřky neuvěřitelným způsobem.

Slovenská hvězda v osmém kole na poslední chvíli oběhla celou mapu Inferno a položila bombu tam, kde to soupeřky nečekaly. Čas utíkal, a tak se Kat místo boje proti zbývajícím hráčkám BIG EQUIPA rozhodla prostor bomby zapálit a po své smrti jen se kochala, jak vyhrává kolo. Soupeřky totiž neměly k dispozici smoke.

Imperial zatím ovládly všechny sezóny ESL Impact a po třech týdnech evropské divize mají nyní stále čistý štít. To se bohužel ve skupině A nedá říct o českých hráčkách Ljudmile „Miley“ Mikitové ani Justině „Týnka“ Ducké. Šanci na první výhru má naopak Lea „xia“ Vagová, jejíž tým ENCE Athena dnes vyzve ženy z Astralis.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.