Přejít k hlavnímu obsahu

50 killů a stejně záporné skóre! Slovenský hráč byl součástí rekordně dlouhé mapy

12. 9. 2024 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Matúš „MATYS“ Šimko se zapsal do historie Counter-Striku, ne však způsobem, který by se mu příliš zamlouval. Jeho tým fnatic proti americkému celku M80 bojoval na rekordních 71 kolech první mapy, po nichž se musel soupeři poklonit a následně prohrál sérii o postup do play-off.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: YaLLa

Nic nenasvědčovalo tomu, že by středeční večer měl nabídnout tak vyrovnanou bitvu. Byla to ovšem jedna z těch her, která vám naruší veškerý časový plán, kdy si říkáte, že se podíváte na poslední hru a půjdete spát.

Úvodní mapa střetnutí mezi fnatic a M80 začala v 19:30. O tři hodiny později nejenže nebylo hotovo, ale dohrála se teprve první mapa. Po nerozhodné základní hrací době přišlo první, druhé, třetí... až nastalo dokonce osmé prodloužení. V ten moment už měli aktéři dokonce za sebou vynucenou pauzu na toaletu. Oba celky předváděly heroické výkony, ale až M80 proměnili svůj několikátý map point na skóre 37:34.

71 kol na jedné mapě je novým rekordem od příchodu Counter-Striku 2. Dosavadní maximum z online prostředí, kratší o sedm kol, vydrželo pouhé dva týdny, ale to původní z CS:GO stále drží. Týmy Xenex vs exceL v ostrovní lize ESL UK Premiership odehrály dokonce 88 kol, ale to se jednalo ještě o formát MR12.

Matúš „MATYS“ Šimko na první mapě nastřílel 50 killů, což je za normálních okolností úžasný počet. Tady se ovšem dostal do záporné bilance s nejvyšším počtem smrtí. Radost mu přitom nepřinesla ani druhá mapa. Fnatic na M80 nestačili znovu v prodloužení, tentokrát naštěstí jen v tom prvním. M80 jsou tak po pěti letech prvním severoamerickým jádrem mimo Complexity a Liquid, které si zahraje play-off Tier 1 eventu. Fnatic mají ještě dvě šance na postup, jejich dalším soupeřem bude už dnes večer v Lower Bracketu BIG.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.