Přejít k hlavnímu obsahu

Několik hvězdných jmen bude k mání. Evropský tým je na pokraji rozpadu

12. 9. 2024 | 15:30 League of Legends Spekulace
Když vedení týmu Heretics dávalo dohromady vedení sestavu pro letošní sezónu, dělalo si velké naděje, stejně jako jeho fanoušci. Jenže hráči nedokázali sílu na papíře ukázat ve svých hrách na pódiu. Výsledky byly natolik nedostačující, že hned čtyři budou aktuálně bez práce.
Team Heretics
Team Heretics
Zdroj: LEC

Team Heretics připravuje obrovský přerod, aby se konečně dostal do bojů o špici. Po nepříliš úspěšné sezóně dá španělská organizace čtyřem hráčům možnost hledat nové výzvy, jak uvádí zahraniční novináři. Toplaner Martin „Wunder“ Hansen, jungler Marcin „Jankos“ Jankowski, midlaner Artur „Zwyroo“ Trojan a support Adrian „Trymbi“ Trybus měli dostat zelenou k prozkoumání dalších nabídek pro nadcházející ročník.

Tento radikální krok naznačuje, že Heretics překopou svoji sestavu zcela od základů. Tým si pro tuto chvíli ponechá pouze jediného hráče, AD Carry Victora „Flakked“ Lirolu. Spolu s ním zůstává hlavní trenér Víctor „Machuki“ Segura, který má za úkol vytvořit konkurenceschopnou sestavu pro rok 2025. Údajně ale není vyloučeno, že některý z dalších současných hráčů může setrvat, pokud offseason neproběhne podle plánu. 

Letošní sezóna byl pro španělskou organizaci velkým zklamáním. Jádro bývalých hvězd G2 Esports v zimě nehrálo podle představ, navzdory nadějnému startu a několika slibným momentům, jako byla vítězství nad Fnatic a BDS. Jaro sice přineslo lepší umístění i výkony, zejména od polského midlanera z akademie, ale letní split opět skončil bez jediné výhry v play-off. V součtu pátých a sedmých míst se Heretics nedostali do Season Finals. Nyní proto mají jasný cíl, vybudovat lepší kádr a překročit stín letošního neúspěchu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.