Přejít k hlavnímu obsahu

Bude mít česká hvězda nového toplanera? Vitality se chystají vsadit na mladého talenta

12. 9. 2024 | 18:30 League of Legends Přestup
Český hráč Matyáš „Carzzy“ Orság dostane pro nadcházející sezónu LEC nového spoluhráče. Na povýšení do hlavního týmu Vitality se může těšit talentovaný topař Kaan „Naak Nako“ Okan. Devatenáctiletý turecký hráč, který v uplynulé sezóně zářil v akademii Vitality Bee, dostane podle zahraničních zdrojů šanci zazářit na nejvyšší úrovni. Chybí už jen oficiální oznámení.
Carrzy a Naak Nako
Carrzy a Naak Nako
Zdroj: LEC

Kaan „Naak Nako“ Okan je považován za jednoho z největších talentů současné generace. Po svém příchodu do francouzské ligy LFL před rokem na sebe rychle upozornil vynikajícími výkony, zejména svým famózním představením na Gwen proti GameWard. Jeho cesta nebyla snadná – tým Vitality Bee sice zažil několik neúspěchů, ale nakonec se probojoval až do play-off, kde hrál důležitou roli v jejich vítězstvích.

Nadějný turecký hráč a jeho tým sice podlehli v semifinále letního splitu BDS Academy, ale jeho individuální statistiky hovoří jasně. Ve swiss části EMEA Masters měl nejvíce solo killů (11) a během sezóny předvedl důležitou flexibilitu. Hrál nejen K’Santeho, ale také velmi dobře zvládl Gnara či dokonce Vayne. Team Vitality tak vsadí na jeho schopnost přizpůsobit se různým situacím a tlakům, které přináší LEC.

Rozhodnutí trenérů Jamese „Mac“ MacCormacka a Patricka „Pad“ Suckow-Breuma přináší velká očekávání. Vitality v posledních sezónách nedosáhli na kýžené výsledky, a tak je Naak Nakovo povýšení součástí dlouhodobé strategie. Kromě toho údajně zvažuje vedení francouzské organizace změny i na midu. Přestupové období je však teprve na začátku a zatím si na sestavu kolem Carzzyho musíme počkat.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.