Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vede nové Call of Duty? Otevřená beta lámala rekordy a slibuje inovace

13. 9. 2024 | 11:00 Gaming
Nový díl ze série Call of Duty přilákal v rámci bety rekordní počet hráčů a nabídl slíbené změny v pohybovém systému. Inovativní mechaniky, kompaktní mapy a široký výběr herních režimů přispěly k mimořádné popularitě. S blížícím se říjnovým vydáním očekávají fanoušci úspěch nejen v multiplayeru, ale také výrazné novinky v kampani a oblíbeném režimu Zombies.
Call of Duty: Black Ops 6
Call of Duty: Black Ops 6
Zdroj: Activision Blizzard

Call of Duty: Black Ops 6 překonalo dosavadní rekordy během otevřené bety, která se konala na přelomu srpna a září. Podle prohlášení Activision Blizzard bylo testovací období označeno za největší v historii série z hlediska počtu hráčů, odehraných hodin, průměrné herní doby na hráče a počtu odehraných zápasů. Přestože přesné statistiky nebyly zveřejněny, tak je zřejmé, že hra přitáhla masivní množství hráčů.

Jedním z faktorů, které přispěly k úspěchu bety, byla zvědavost ohledně nového pohybového systému „omnimovement“. Ten je revoluční tím, že umožňuje hráčům plynule kombinovat sprinty, skluzy a skoky ve všech směrech. Tato inovace spolu s rozmanitým obsahem přilákala nové hráče i veterány série. K dispozici bylo osm map a hráči mohli postoupit až na třicátou úroveň, což výrazně přispělo k jejich angažovanosti.

Betu Black Ops 6 lze považovat za slibný náznak úspěchu ještě před plným vydáním. Kromě multiplayeru slibují vývojáři také výrazně vylepšenou kampaň pro jednoho hráče a návrat oblíbeného režimu Zombies, který podle všeho bude jedním z nejlepších za poslední roky. Tento titul je také prvním po akvizici Activision Blizzard společností Microsoft, což přináší očekávání, jaké změny tato fúze přinese do budoucnosti série.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.