Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný midlaner bude možná chybět na Worlds! Bývalý tým mu zakázal opustit zemi

13. 9. 2024 | 12:30 League of Legends Kauza
Přestože se jeden z nejlepších hráčů na světě Lee „Scout“ Ye-chan kvalifikoval na světový šampionát, existuje šance, že se ho nebude moct zúčastnit. Hráč čelí vážným právním problémům se svým bývalým týmem, který ho zažaloval a zabránil mu v opuštění Číny.
LNG Scout
LNG Scout
Zdroj: Riot Games

Scout je v současnosti členem týmu LNG Esports, který se úspěšně probojoval na nejdůležitější turnaj roku. Světový šampionát v League of Legends se letos bude konat v Evropě, ale korejská hvězda se na něj dost možná nepodívá. Kvůli probíhajícímu soudu mezi ním a jeho bývalým týmem EDward Gaming zažádal o zákaz vycestování z Číny, což vážně ohrožuje jeho účast na akci, která pro něj začíná 3. října v Berlíně.

Důvodem celé svízelné situace je jeho dřívější počínaní z působení ve slavné organizaci. Údajně totiž porušil smlouvu, když si za zády svého zaměstnavatele hledal nový tým doma v korejské lize. Podle dostupných informací se měl stát novým midlanerem pro KT Rolster, k čemuž nedošlo a nakonec musel opustit i EDG na konci roku 2022. Hráče se ujala organizace LNG, ale bývalí zaměstnavatelé se s ním od té doby soudí.

Soudní spor je velkým problémem, protože LNG potřebují hvězdného Korejce ve své sestavě. Kauza se sice už nějakou dobu táhne, nicméně EDG tvrdí, že nebyli spokojeni s výsledkem prvního soudního stání, a proto podali odvolání s požadavkem na zákaz vycestování. LNG teď zoufale hledají způsob, jak problematickou situaci vyřešit, protože jejich náhradník Zhao „Shadow“ Zhi-Qiang je specializován na jinou roli než Scout.

Rozhodnutí je nyní v rukou EDward Gaming. Pokud nebudou souhlasit s uvolněním zákazu, budou LNG bez svého klíčového hráče a šance na úspěch klesnou na minimum. Fanoušci i herní komunita přesto stále doufají, že EDG nakonec ustoupí a umožní Scoutovi reprezentovat svůj tým mezi světovou špičkou.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.