Přejít k hlavnímu obsahu

Bude Faker chybět na letošních Worlds? Obhájci titulu nezvládli další kvalifikační zápas

13. 9. 2024 | 09:30 League of Legends Reportáž
Poslední korejské zápasy před světovým šampionátem přináší další nečekané drama. T1 prohráli druhou sérii v řadě, čímž si pěkně zavařili s nadcházejí akcí roku. Ve hře je poslední vstupenka a úřadujícím mistrům světa nezbývá nic jiného, než se chopit poslední šance.
Faker
Faker
Zdroj: LCK

Seznam účastníků letošního světového šampionátu v League of Legends je téměř kompletní. O poslední pozvánky se bojuje v prestižní korejské lize LCK. Legendární organizace T1 se na prestižní turnaj podívala osmkrát, z toho hned čtyřikrát pozvedla trofej. I přesto, že se může pochlubit skvělými výsledky napříč historií na domácí i mezinárodní scéně, tento zápas s Dplus nebyl procházkou růžovou zahradou.

Série o místenku na Worlds nabídla přetahovanou plnou chyb, kdy se vítězství opakovaně přelévalo z jedné strany na druhou. Ačkoliv slavnější z organizací zvítězila v první partii, vše nasvědčovalo tomu, že soupeř není týmem, který by se lehce vzdal. Pokud si diváci mysleli, že chyb bylo ještě málo, tak brzy zjistili, že budou doprovázet celou sérii. Dplus ve druhé hře srovnali po dalším vyrovnaném průběhu.

T1 se následně znovu chopili vedení a byli jedinou hru od postupu na světové kolbiště. Přišel ale další zvrat. Dplus se podařilo získat Inferno Soul v podstatě zadarmo před očima populární sestavy, která jen nečinně přihlížela, jak jim jeden z nejdůležitějších objektivů podepsal ortel. Pak už proběhl jen souboj, o kterém bylo předem rozhodnuty díky zabitému drakovi. Jak jinak pokračovat v tak vypjaté sérii, než přes Silver Scrapes.

Pátá hra byla už jen vyvrcholením tvrdého boje. Dplus dokonale využili každou příležitost, zatímco plán T1 se postupně rozpadl pod tlakem pečlivě zvolených útoků. Výsledek? Dplus zničili Nexus a zajistili si místo na Worlds. Faker a spol. nevyužili svoji druhou šanci, před nimi ale stojí už jen jedna. V sobotu se o poslední místo na Worlds, kde se o svoji budoucnost utkají s vítězem páečního duelu mezi KT Rolster a FearX.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.