Přejít k hlavnímu obsahu

Příliš tvrdý trest za pozdní příchody? Hvězdný talent dostal padáka v špičkové organizaci

13. 9. 2024 | 18:30 League of Legends Kauza
Přijít o práci kvůli něčemu, jako je pozdní příchod, se na první pohled může zdát v prostředí esportu jako absurdita. Jenže to by se to nesmělo stát hned 43krát, jako kanadské hvězdě. Joseph Joon „Jojopyun“ Pyun se tak dlouho pohyboval na tenkém ledě, až nakonec prasknul.
C9 Jojopyun
C9 Jojopyun
Zdroj: LCS

Jeden z nejúspěšnějších celků americké ligy LCS rozvázal smlouvu s hvězdným midlanerem Josephem Joon „Jojopyun“ Pyunen. Tento talentovaný hráč, kterého fanoušci považují za budoucí hvězdu celé scény, je po náhlém konci v Cloud9 bez angažmá. Drastické řešení situace však nenastalo jen tak ze dne na den.

Devatenáctiletý Jojopyun byl od svého debutu považován za jeden z největších talentů Severní Ameriky, což prokázal svými úspěchy. Získal ligový titul, zúčastnil se MSI a také Worlds. Jeho potenciál se zdál být nekonečný, a mnozí analytici i fanoušci ho viděli jako hráče, který bude v následujících letech dominovat.

Teď se ale jeho kariéra ocitla na rozcestí. Podle informací populárního streamera a bývalého profíka IWillDominate se Jojopyun dostal do konfliktu s vedením Cloud9 kvůli opakovaným pozdním příchodům na týmové akce a schůzky. Trenéři začali jeho nedochvilnost počítat a dostali se až na 43 různých prohřešků. Pohár trpělivosti proto přetekl a po posledním porušení interních pravidel mu vedení ukončilo smlouvu.

Navzdory těmto zprávám je hráčova smlouva stále vedena v oficiální databázi Riot Games. To znamená, že jeho odchod zatím není definitivně potvrzen. Není divu, že se Jojopyun chystá proti rozhodnutí Cloud9 bojovat, protože považuje trest za příliš přísný a na jeho stranu se staví i jeho bývalí kolegové z minulých angažmá. Věc může skončit třeba až u soudu. Co bude s jedním z nejtalentovanějších hráčů LCS dál?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.