Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči v nejvyšší lize? Prestižní organizace zkouší talenty z tuzemska

15. 9. 2024 | 16:30 VALORANT Spekulace
Období přestupů je teprve na svém začátku, ale slavné organizace neotálí s budováním sestav na příští rok. V hledáčku některých jsou i česká jména, která o sobě dala letos pořádně vědět. Minny i alexiiik by se v nadcházející sezóně mohli předvést na nejvyšší evropské úrovni.
Minny a alexiiik
Minny a alexiiik
Zdroj: GoNext Esports

Období po skončení sezóny se dá vždy označit za přestupovou mánii, která je vždy plná překvapení. Něco jiného se nečeká ani letos. Pro organizace lačnící po lepších výsledcích jde o příležitost naverbovat vytoužené posily a řada z nich pokukuje do nižších soutěží, kde se dá za málo peněz získat hodně muziky.

Mezi talenty se do hledáčku nejlepších evropských týmů dosátvají také dva Češi, Patrik „Minny“ Hušek a Alex „alexiiik“ Hawlasek. Těm sice o vlásek unikla možnost kvalifikovat se do play-off turnaje Ascension, vedoucí do prestižní VCT EMEA ligy, ale svými výkony rozhodně zastínili spoluhráče a zájem je oprávněný.

Jak je známo, oba borci dostali od slavných organizací možnost se předvést. Podle některých zdrojů jde o týmy jako Natus Vincere, Karmine Corp a Movistar KOI, nicméně podrobnosti o jejich situaci nejsou k dispozici. Oba hráči jsou odchovanci ENTERPRISE a letos spolu zářili bok po boku v týmu GoNext Esports.

Nejvíce senzační by bylo spojení s Martinem „marteen“ Pátkem a Martinem „Magnum“ Peňkovem, minimálně první jmenovaný by měl v Karmine Corp pokračovat. Vyloučené ale není ani pokračování Minnyho s alexiiikem v jednom dresu, zatrénovali si totiž s NAVI. Snad se jim podaří dostat mezi elitu!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.