Přejít k hlavnímu obsahu

Prestižní organizace nebo domov důchodců? Slavná jména po tamním angažmá často končí

17. 9. 2024 | 09:30 VALORANT Příběh
V esportovém světě, kde se kariéry hráčů točí okolo rychlosti reflexů a nekonečných hodin tréninku, není výjimkou, že známá jména postupně opouští aktivní scénu. Existuje však organizace, která do důchodu poslala více hráčů, než jich po angažmá zůstalo aktivních.
Sentinels v průběhu let
Sentinels v průběhu let
Zdroj: Sentinels

Řada hráčů se přesouvá z jedné organizace do druhé a reprezentují různé vlajkové lodě. Žádná z nich se však nevyrovná bilanci VALORANT sekce Sentinels, kde více hráčů svou profesionální kariéru skončilo, než aby si hledali nový domov. ShahZaM, zombs, SicK, sinatraa, TenZ nebo shroud – to všechno jsou hvězdná jména, která rezonovala po celém světě, ale poslední výstřely aktivní kariéry přišly pod touto organizací.

Tento zajímavý trend je v esportu opravdovou výjimkou. Sentinels je jednou z nejpopulárnějších organizací na poli Valorantu, v Severní Americe je jasnou jedničkou, co se oblíbenosti týče. Z původní sestavy je aktivní pouze jediný hráč, a to Michael „dapr“ Gulino aktuálně působící v Oxygen Esports.

ShahZaM byl jedním z předních hráčů Valorantu, když titul vyšel na světlo a on dal sbohem Counter-Striku. Po svém odchodu ze Sentinels sice chvíli působil v G2 Esports, ale brzy oznámil konec kariéry a začal se věnovat tvorbě obsahu. Další z ikonických postav scény a původní sestavy, zombs, svůj odchod vysvětloval tím, že cítí vyčerpání a touhu po změně. Jako hráč sice skončil, nyní je ale součástí vedení organizace.

Dalším z řady byl SicK, který opustil aktivní scénu kvůli osobním potížím. Navzdory jeho talentu byl pro něho tlak kompetitivní scény příliš vysoký, ale u organizace zůstal po vyřešení problémů jako streamer dodnes. Jeho návrat je však stále otázkou. Podobně je na tom i Sinatraa. Přestože je „v důchodu“, jeho comeback stále visí ve vzduchu. Proslavil se nejen svým umem, ale také skandály, které ho provázely.

Sentinels v roce 2021
Sentinels v roce 2021
Zdroj: Sentinels

Seznam hráčů, kteří hráli pod Sentinels na sklonku kariéry, pokračuje jmény jako shroud, Rawkus, Dani, Weltis nebo dephh. Pouze čtyři hráči po konci v Sentinels zamíříli jinam a nadále aktivně hrají. Opravdu tak nejde o nadsázku, že Sentinels je tou poslední štací. Poslední odchody přitom proběhly v posledních dnech. Nejprve kariéru ukončila samotná tvář Valorantu TenZ, a hned po něm ohlásil konec i spoluhráč Sacy.

Sentinels je pro všechny členy nejen organizace, ale hlavně domov. Zatímco TenZ slíbil, že bude dále tvořit obsah pro fanoušky SenCity, u Sacyho se zatím neví. Co se navíc aktivní sestavy týče, Zellsis nechce tým opustit do konce kariéry, a to i v případě posazení na lavičku. Zekken také plánuje skončit, ale to až vyhraje světový šampionát. Hráči zřejmě cítí, že je nic dalšího nečeká nebo to nepotřebují. Jde tak vlastně o prokletí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.