Přejít k hlavnímu obsahu

Noví světoví šampioni jsou znovu z Francie! Rekordní série trvala skoro hodinu

16. 9. 2024 | 17:00 Rocket League Reportáž
Další esportový titul má za sebou vrchol své sezóny. Jen pár hodin po Dotě 2 poznal své nové šampiony také svět Rocket League. Na trůn se po loňském stříbru vrátil Team BDS, který si ve finále poradil s G2 Stride 4:2. Lonští šampioni z týmu Vitality naopak neprošli ani do play-off.
Team BDS
Team BDS
Zdroj: RLCS

Světový šampionát ve hře Rocket League se po loňském vyvrcholení v Düsseldorfu vrátil do Texasu. Místem konání byla Dickies Arena ve městě Fort Worth, kde jen o týden dříve vyvrcholila sezóna také ve Fortnite.

Podle expertů byl největším favoritem Team BDS, který před necelým měsícem opanoval světový pohár. Ve swissu ovšem nestačil na Falcons a zamíchal kartami. Od té doby byl ale k nezastavení. V tiebreakeru si vybojoval vyšší nasazení do play-off a postup do semifinále zpečetil proti neporaženému triu G2 Stride.

Americkou naději pohánělo bouřlivé domácí publikum, i díky němu dokázali G2 porazit brazilskou trojici FURIA v rekordně dlouhé, 51minutové sérii. Po dlouhé bitvě si G2 Stride poradili nejtěsnějším rozdílem také s Karmine Corp a postoupili do finále. Tam je čekal Team BDS, který v semifinále oplatil porážku Falcons.

BDS ovšem nedopřáli radost americkým fanouškům, jenž doufali v návrat domácích hráčů na trůn po dlouhých pěti letech. Po slabším začátku BDS vyhráli tři hry v řadě a po loňském stříbru znovu pozvedli nad hlavu pohár pro mistry světa. Brice „ExoTiiK“ Bigeard byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé sezóny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.