Přejít k hlavnímu obsahu

MSR 2024 je kompletní. Obhájci a debutanti jsou připraveni, SINNERS a UNiTY chybí

16. 9. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Počet účastníků se každým rokem snižuje, o titul mistra Slovenska si letos zahrají čtyři týmy. Agrokomplex Nitra přivítá loňské šampiony, dva nejlepší týmy YGames PRO Series a vítěze uzavřené kvalifikace. Její průběh byl překvapivý, mezi poraženými totiž skončili vicemistři.
Luboš „Tusi“ Tusjak
Luboš „Tusi“ Tusjak
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

První účastnické místo na letošním MSR si už s ročním předstihem zajistilo Dynamo Eclot, které si pozvání vysloužilo jako loňský vítěz. Díky tomu vznikl prostor i pro další týmy z YGames PRO Series. Právě z této mezinárodní soutěže získaly pozvánku dva nejlépe umístěné CZ/SK celky. SINNERS však pozvání odmitli.

Nejdále to na jaře dotáhli Sampi.Tipsport, kteří se budou snažit odčinit selhání z MSR 2023. Spolu s GLORE totiž skončili na posledním místě bez jediné výhry. Další pozvané jméno vás ale překvapí. The Prodigies sice nepostoupili ze skupiny, ale jeho česko-slovenské jádro za sebou v celkovém pořadí nechalo UNiTY.

Zatímco Michal „T4gg3D“ Vrzal, Samuel „MahaR“ Horáček a Ruslan „woozzzi“ Aliev budou spolu s Janem „pandi7o“ Holákem reprezentovat mezinárodní agenturu, UNiTY účast utekla. Profesionální celek, loňský vicemistr a účastník blížícího se EU RMR v Šanghaji totiž selhal v uzavřené kvalifikaci. Do jejího finále sice postoupil s naprostým přehledem, v rozhodující bitvě o jediné postupové místo ale nestačil na AVEZ.

Miłosz „AntyVirus“ Konieczka povolal Petra „HoLLy“ Kučeru, Luboše „Tusi“ Tusjaka, Martina „zur1s“ Slámu a svého krajana Michała „Boll“ Wojdyła. V novém složení měla polská organizace v semifinále namále proti SINNERS AC, po otočení série si ale vyšlápla i na favorizované UNiTY jasně 13:5, 13:6. Polovinu osazenstva tak utvoří debutanti, kteří budou chtít překvapit. Mistrovský turnaj o 17 tisíc eur se uskuteční 3. až 6. října.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.