Přejít k hlavnímu obsahu

Riot zkouší znovu další rework. K’Santeho čeká padesát úprav napříč jeho schopnostmi

17. 9. 2024 | 15:30 League of Legends Update hry
Vývojáři se opět pouští do přetvoření jednoho z nejoblíbenějších a současně nejnenáviděnějších šampionů v League of Legends – K'Santeho. Tentokrát do jeho schopností vkládají rovnou padesát změn, které by měly zcela změnit jeho dosavadní hratelnost.
K'Sante
K'Sante
Zdroj: Riot Games

K'Sante opět prochází kompletní revizí, která zasahuje jak jeho základní statistiky, tak každou z jeho schopností. Za změnami stojí designér Phreak, který přiznal, že v minulosti zvolil špatné cíle při optimalizaci tohoto šampiona. S omluvou vysvětlil, že se nyní snaží napravit své chyby a vrátit K'Santemu zaslouženou rovnováhu. Nové úpravy by měly snížit jeho schopnost dělat rychlé a ničivé výpady, čímž se zvýší důraz na pozici a strategické využívání schopností.

Zatímco někteří jásají, u některých hráčů se změny nesetkaly s velkým nadšením. Mnozí si stěžují, že K'Sante již nebude tak zábavný na hraní a jeho fluidita, která byla základem jeho designu, zcela zmizí. Ačkoli Riot plánuje, že K'Sante zůstane silným tankem v profesionální hře, očekává se, že jeho role na běžných serverech projde výraznou proměnou.

Jak by se dalo čekat, sám o sobě už tak komplikovaná postava bude mít ještě komplikovanější změny. Pokud si je chcete projít do detailů, zabere vám to několik minut, což obvykle zabere jeden celý patch. V tomto případě jde však pouze o jediného šampiona. Zda tyto změny opravdu K'Santemu pomohou, nebo naopak ublíží jeho popularitě, se dozvíme už 25. září, kdy aktualizace 14.19 dorazí na Summoner's Rift.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.