Přejít k hlavnímu obsahu

Další hvězda končí ve slavné organizaci. Mám problém, vtipkuje český hráč v reakci

18. 9. 2024 | 11:00 League of Legends Přestup
Další rána pro Cloud9 a jejich fanoušky, kteří v posledních dnech byli svědky neskutečného kolapsu. Překvapivé nekvalifikování na světový šampionát a vyhazov talentovaného midlanera pokračuje další smutnou zprávou. Sestavu opouští další superstar – botlaner Berserker.
Berserker a Carzzy
Berserker a Carzzy
Zdroj: LCS/LEC

Jedna z nejhorších chvil pro severoamerickou organizaci Cloud9 stále doznívá. Co bylo na papíře jednou z nejvíce vzrušujících soupisek se stalo kolosálním neúspěchem. Tým se nedokázal kvalifikovat na Worlds a pár dní na to na veřejnost unikly informace o výpovědi nadějného devatenáctiletého midlanera Josepha Joon „Jojopyun“ Pyuna. A tak se sestava začala rozpadat jak domeček z karet.

Svůj odchod ohlásil také botlaner Kim „ Berserker “ Min-cheol. Ten byl součástí celku tři roky. Do Ameriky ho přivezl známý streamer a analytik Nick „LS“ De Cesare, který tehdy dostal šanci koučovat slavný tým a tak si sestavu přizpůsobil obrazu svému. Jenže vedení se brzy rozhodlo pro změnu, navzdory dobrým výsledkům, a jmenovalo nového trenéra. Berserker tehdy nikoho jiného neznal a za velkou louži cestoval právě proto, aby hrál pod jeho kamarádem Nickem. Nakonec však zůstal a stal se pilířem sestavy, až do teď.

Přestože předchozí roky byly poměrně úspěšné, letos se jako „supertým“ C9 neprosadili. Třetí místo na jaře a čtvrté v létě znamená neúčast na jakémkoliv mezinárodním turnaji, což je pro modrý celek opravdové zklamání. Na odchod reagovala i česká hvězda Matyáš „Carzzy“ Orság. „Guys im cooked“, vtipkoval na sociálních sítích, jako by Berserker šel pro jeho místo v týmu Vitality.

Podle současných informací se však český hráč nikam nechystá, za to cesta korejského talenta je jedna velká neznámá. Berserker požádal o zrušení smlouvy předčasně, kontrakt mu měl vypršet až na konci příštího roku. Má už v hledáčku nové angažmá? O jeho talentu není pochyb, takže hledání nového domova by pro hráče takového kalibru neměl být problém.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.