Přejít k hlavnímu obsahu

Má Deadlock šanci uspět jako esport? Hra je příliš složitá, těžko se uchytí, tvrdí TenZ

18. 9. 2024 | 17:00 Deadlock Komentář
Nejnovější hra spojující prvky MOBA a střílečky z pohledu třetí osoby budí mezi hráči velké nadšení. Přesto se však objevují obavy, zda má i esportový potenciál. Jeden z největších hlasů v komunitě vyslovil pochybnosti o tom, že Deadlock nepřiláká širokou diváckou základnu.
Deadlock
Deadlock
Zdroj: Valve

Novinka od Valve je momentálně v alfa verzi, přesto už má oznámený první větší turnaj s prize poolem více než 200 tisíc korun. Přesto mnozí nevěří, že Deadlock je připraven na velkou esportovou scénu, kde by doplnil Dotu 2 a Counter-Strike 2. Důvod? Přílišná složitost. Zastáncem tohoto názoru je i nyní již vysloužilý hráč Valorantu Tyson „TenZ“ Ngo, který má dlouholeté zkušenosti s několika kompetitivními hrami.

Kanadský profík upozorňuje na to, že Deadlock je pro nové hráče a příležitostné diváky příliš komplikovaný. „Hra je sice zábavná, ale není optimalizovaná pro esport. Je příliš složitá pro běžného hráče nebo pro někoho, kdo s ní začíná,“ řekl během streamu. Problémem je prý například i další linka, kterou hra přidává ke klasickým třem, jež známe z Doty 2 a League of Legends. To činí hru těžko srozumitelnou i pro běžné diváky.

Už samotný MOBA žánr je považován za složitý, v Deadlocku se ale spojuje s další vrstvou komplikovanosti prvků „hero shooter“. I z technického hlediska bude hra výzvou. Podle předních observerů z titulů jako Overwatch 2 nemusí stačit ani sehraný tým, aby divákům přehledně dokázal servírovat veškeré dění jako na zlatém podnose. První turnaje nám tak dají určitý náhled, ale objevení potenciálu může trvat roky.

Štítky: valve, Deadlock, TenZ
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.