Přejít k hlavnímu obsahu

Diváci se mohou těšit na nejkvalitnější české CSko, co se tu kdy hrálo, láká kouč DNE na Tipsport CS Fall

18. 9. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
V pátek znovu otevřou brány Vodafone PLAYzone Areny, která letos zatím nepoznala jiného vítěze než Dynamo Eclot. Na Tipsport CS Fall ale přijedou jeho konkurenti v super formě, čehož si je vědom i trenér letošních králů Pavel „replay“ Vaněk. Co dalšího v rozhovoru prozradil?
Pavel „replay“ Vaněk
Pavel „replay“ Vaněk
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Jak se těšíš na LANku? Ve Vodafone PLAYzone Areně můžete potvrdit letošní 100% úspěšnost.

Skoro jak na tu, kde jsme měli šanci vyhrát Tipsport Grand Slam. Při aktuální formě českých týmů si myslím, že se jedná o nejnabitější turnaj roku. Dokázat ho vyhrát by pro nás znamenalo hodně.

Bude Tipsport CS Fall takové „malé Brno“? Nejspíš to bude naposledy, co se celá TOP 4 letos utká.

Brno je Brno, mrzí mě, že se ho nejspíš nebudeme moci zúčastnit. Přeci jen titul mistra ČR ve Vodafone PLAYzone Areně získat nelze, prize pool je taky o dost víc atraktivní než běžná zastávka a do toho počet fanoušků esportu na jednom místě. To se nedá s žádným jiným CZ/SK eventem srovnávat. Věřím, že to tak budou vidět i fanoušci a na MČR dorazí podpořit český esport i přes absenci domácí špičky.

Jak je těžké udržet full focus na domácí akci, když vás čeká RMR? Není to tak, že myslíte jen na Major?

Naše evropské pozvánky (spíš ne-pozvánky) nám pomáhají v držení focusu na cokoliv, co hrajeme. Nemáme většinou rozehraných několik turnajů jak ostatní týmy a díky tomu se můžeme víc připravit na to, co hrajeme. Na RMR se těšíme, ale momentálně jsme hlavou stále především v získání dalšího bodu do Tipsport Grand Slamu a obhajoby titulu na MSR v Nitře.

Koho se nejvíce obáváš? Sampi.Tipsport vás porazili ve skupině, ale SINNERS mají výbornou formu.

Tuto zastávku je určitě potřeba nikoho nepodcenit a jít mapu po mapě. Sampi nás dokázali na onlinu dvakrát v poslední době porazit, takže jim máme co vracet. Už delší dobu pozoruju, že se něco v jejich týmu změnilo a od té doby mají jejich výsledky rostoucí tendenci. Co se týče SINNERS, ti jsou na onlinu momentálně opravdu neskuteční a na střetnutí se opravdu těším. Jejich zápasy pravidelně sleduji a myslím si, že mám dobrou představu o jejich slabých a silných stránkách. UNITY mohou vždy překvapit, tak jak předvedli minulé zastávky.

U hlavní sekce už jsi jako hlavní kouč něco přes rok, je tohle ta nejlepší verze DNE, kterou jsme viděli?

Za tu úplně nejlepší verzi bych označil tu, která si odnesla Tipsport Grand Slam, ale tato od ní nemá daleko.

Dynamo Eclot při jednom z letošních titulů
Dynamo Eclot při jednom z letošních titulů
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

V průběhu léta jste řešili možnou změnu v sestavě, vyřešily se už všechny trable a jste na jedné vlně?

Mohu ujistit každého fanouška, že všechny týmy mají problémy a to i pokud je nedávají veřejně znát. Naše sestava si od začátku roku prošla lecčím a vždy jsme dokázali najít řešení, uvědomit si že máme stejný cíl a pokračovat spolu. Situace je momentálně mnohem lepší, než byla v polovině srpna.

Před akcí máte bootcamp, na co se nejvíce zaměřujete? Vyhovuje vám, kolik času máte na přípravu?

Organizace nám umožnila uspořádat bootcamp, jehož hlavní focus je upevnit vztahy v týmu. Vítka momentálně trápí nemoc a nemohl zatím přijet, takže se hlavně snažíme spolu trávit čas a užívat si to tady.

Nemůžu se už s předstihem nezeptat na tvůj tip. Kolik českých týmů se podle tebe probojuje na Major?

Tipoval bych jeden. Který to ale bude, si nechám pro sebe.

Jak bys na závěr rozhovoru nalákal fanoušky, aby o víkendu dorazili do Areny nebo alespoň na stream?

Obsazení tohoto eventu je lákadlo samo o sobě, věřím, že postupy na RMR spojené se super formou všech týmů přivedou do Areny i staré fanoušky, kteří možná už na české CSko trochu zanevřeli. Všichni diváci se mohou těšit na nejkvalitnější české CSko, co se tu kdy hrálo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.