Přejít k hlavnímu obsahu

Už asi nikdy neuvidím tolik peněz, lituje Pokimane své streamerské loajality

18. 9. 2024 | 18:30 Twitch
Jedna z největších ikon streamovacího světa, Imane „Pokimane“ Anys, měla na stole nabídku, které se jen těžce řeklo ne. YouTube jí totiž na vrcholu „války streamovacích platforem“ nabídl částku, z které by se většině z nás protočily panenky. Teď svého odmítnutí hořce lituje.
Pokimane
Pokimane
Zdroj: osobní archiv

V rámci svého podcastu Sweet n Sour oblíbená streamerka přiznala, že ji přechod na YouTube hodně lákal. Stačilo jen podepsat nabídnutou smlouvu a zamávat Twitchi. Pokimane prý však zvolila loajalitu, a právě proto se rozhodla zůstat na Twitchi – a to i přesto, že nabídka fialové platformy byla poloviční. YouTube prý poté svou nabídku údajně ještě navýšil, streamerka ale zůstala věrná a nezměnila původní rozhodnutí.

„Možná jsem byla trochu hloupá,“ přiznala s odstupem času osmadvacetiletá „královna Twitche“. „Měla jsem fixaci na poctivost... odřekla jsem obrovské peníze, protože jsem někomu dala slovo,“ obhajovala své rozhodnutí. Co je na tom nejhorší? Po dvou letech už s Twitchem exkluzivní smlouvu stejně nemá. Kanadská streamerka s marockými kořeny dnes vysílá na různých platformách, ale nejvíce se věnuje svým vlogům na YouTube.

Jiné streamerské hvězdy, jako TimTheTatman nebo Dr Lupo, nabídku využili. Na smluvenou dobu přešli na YouTube, obdrželi svůj obří šek, a poté se s úsměvem na rtu vrátili zpět na Twitch. Pokimane dnes otevřeně přiznává, že se Twitch podle ní bohužel posouvá směrem, který už jí není blízký. Stále vysílá pro svých 9,3 milionu sledujících, ale rozhodla se ve světě živých přenosů pokračovat bez exkluzivních smluv.

Její hlavní platformou pro tvorbu obsahu je nyní YouTube, kde vytváří obsah především zaměřený na lifestyle. „Na YouTube vidíte fantastická Let’s Play videa a cozy obsah, který na Twitchi nenajdete,“ vysvětluje. A co si dnes myslí o své volbě zůstat loajální Twitchi? Nemá problém uznat, že svého rozhodnutí trochu lituje, zvlášť když vidí, kolik peněz by mohla mít v kapse. „Už možná nikdy v životě neuvidím tolik peněz,“ svěřila se.

Štítky: Twitch, Youtube, Pokimane
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.