Přejít k hlavnímu obsahu

Úniky designu Nintendo Switch 2 naznačují pokrok především po technické stránce

19. 9. 2024 | 09:30 Lifestyle
Hráči už dlouho čekají na jakékoliv informace spojené s připravovanou konzolí Nintendo Switch 2. Japonská společnost ale tak dlouho otálela, až na veřejnost unikl údajný design nové verze oblíbené konzole, který vyvolal nadšení i otázky. Více než na design se konzole zaměřuje na vyšší výkon, 4K rozlišení a zpětnou kompatibilitu, což by mohlo znamenat revoluční krok pro budoucnost přenosných her. Představení má údajně proběhnout ke konci letošního roku.
Nintendo Switch
Nintendo Switch
Zdroj: Nintendo

Úniky prototypu Nintendo Switch 2 přitáhly značnou pozornost herní komunity. Obrázky, které se poprvé objevily na čínských sociálních sítích a následně na Redditu, údajně ukazují nástupce populární konzole. Design nového zařízení je v mnoha ohledech podobný původnímu Switchi, ale s několika klíčovými změnami. Mezi nejvýraznější patří větší displej a nový systém připevnění Joy-Conů. Ovladače budou nově magnetické a pravděpodobně nabídnou další tlačítka na zadní straně, což by potvrdilo dřívější spekulace.

Nové dále informace naznačují, že Switch 2 bude mnohem výkonnější než jeho předchůdce. Má obsahovat 12 GB RAM, až 256 GB interního úložiště a podporu pro HDMI 2.1, která umožní hraní ve 4K rozlišení, což je významný krok vpřed oproti současné verzi konzole. Kromě toho uniklé obrázky naznačují, že zařízení bude vybaveno USB-C porty na horní i spodní straně a zpětnou kompatibilitou se stávajícími hrami pro Switch.

Na oficiální potvrzení ze strany Nintenda zatím čekáme. Společnost tradičně nijak nekomentuje jakékoliv spekulace, ale očekává se, že by mohla představit nový model ke konci roku 2024 s možným uvedením na trh v roce 2025. Do té doby je nutné brát tyto zprávy s rezervou, ale nadšení fanoušků a spekulace ohledně možných vylepšení naznačují, že by Switch 2 mohl být významným evolučním krokem pro tuto konzoli.

More of the alleged design of the Switch 2 (2/3)

[image or embed]

— Mike Straw (@mikestrawmedia.com) September 18, 2024 at 3:15 PM

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.