Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme na dobré cestě a všem to v nejbližší době ukážeme, vzkazuje konkurenci trenér UNiTY

19. 9. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
Pozvání ke třetímu rozhovoru před Tipsport CS Fall přijal třetí trenér týmu, který se probojoval na evropské RMR a mimo domácích má tak mnohem prestižnější mezinárodní cíle. Miloš „Dzejky“ Frčo je však součástí tábora UNiTY teprve něco přes měsíc a s týmem se stále sžívá.
Miloš „Dzejky“ Frčo ve svém minulém angažmá
Miloš „Dzejky“ Frčo ve svém minulém angažmá
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Jak se s týmem těšíte na víkendovou LANku? Pro tebe navíc půjde o první akci po více než roce.

Na LANku sa určite tešíme, dúfam, že sa nám podarí zlomiť nie úplne úspešne týždne. V podstate som bol na úplne každej LAN akcii, aj keď nie v pozícii hlavného trénera, takže som z diania nejak nevypadol.

Mohlo by být Tipsport CS Fall „malým Brnem“? Nejspíš to bude poslední letošní střetnutí celé špičky.

Myslím si, že tímy u nás práve naberajú celkom formu pred blížiacim sa RMR a bude určite sa na čo pozerať. Škoda tej kolízie viacero eventov v rovnaké termíny.

Jak je těžké se soustředí na domácí akci, když vás čeká RMR? Nemáte už v hlavách jenom ten Major?

Samozrejme, že príprava na RMR je pre nás najdôležitejšia a dávame tomu full focus, predovšetkým pre nás, keď tím zmenil hlavného trénera a s tímom si stále hľadáme čo najideálnejšiu cestu, ako to bude fungovať.

Jaké je to pro tebe, když jsi sotva do týmu přišel a hned jste vybojovali tak velký mezinárodní úspěch?

Určite je to sen pre každého hráča alebo trénera. Bol som samozrejme ešte v pozícii, že som nemal veľký impact na to, čo hráme, a chalani to vybojovali, za čo som na nich hrdý.

Blogg1s se po postupu na Tipsport CS Fall vyjádřil, že zatím hledáte způsob, jak propojit vaše styly...

S tým, čo Blogg1s povedal, súhlasim. Ja som bol v minulosti zvyknutý na trocha iný štýl hrania a chce to čas, aby sme si ako tím našli ideálny spôsob, aby boli všetci spokojný. Z toho dôvodu prišlo v poslednej dobe aj niekoľko prehier, ale myslím si, že už sme na dobrej ceste a v najbližšej dobe to všetkým ukážeme.

UNiTY
UNiTY
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Vaše výsledky jsou jako na houpačce, o víkendu jste nepostoupili na MSR. Jak s nestabilitou bojujete?

Nemyslím si, že je to nekonzistentnosť, ale to, ako teraz meníme nejaké veci a učíme sa spolu všetci fungovať v tíme. Vždy, keď príde niečo nové, tak to chce trocha času, aby prišli výsledky.

Kolik času odhadem nový trenér potřebuje, aby se s existující sestavou dostal na plný potenciál?

Popravde je to veľmi veľa času. Možno to nevidieť hodinami na serveri, ale tréner mimo server musí makať dennodenne, aby ten tím posúval a pripravoval na všetko potrebné. Do toho som sa musel naučiť všetko, čo tento tím mal, a následne hľadať na mapách, kde sú problémy a tie sa momentálne snažím fixovať.

Nemůžu se už s předstihem nezeptat na tvůj tip. Kolik českých týmů se podle tebe probojuje na Major?

Najradšej by som tipoval 3, ale konkurencia tam bude veľká. Ak by sa kvalifikoval ktorýkoľvek z tímov, bude to úspech pre našu scénu.

Na co bys nalákal fanoušky, aby dorazili do Vodafone PLAYzone Areny, nebo alespoň na stream?

Určite na výborné CSko, s momentálnou formou tímov to bude najlepší turnaj tohto roka.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.