Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci zuří, hvězdný midlaner bude chybět na světovém šampionátu. Kdo ho nahradí?

19. 9. 2024 | 15:30 League of Legends Kauza
Worlds se blíží a drama kolem účasti hvězdného midlanera Lee „Scout“ Ye-chanze týmu LNG nebere konce. Čelí totiž právnímu sporu se svým bývalým týmem EDward Gaming, který mu kvůli porušení smlouvy zakázal opustit Čínu. Týmu však byla povolena nouzová náhrada.
LNG Scout
LNG Scout
Zdroj: Riot Games

Scout je zapletený do právního sporu se svým bývalým týmem kvůli údajnému porušení smlouvy, když souhlasil s přestupem do jednoho z LCK týmů, zatímco byl stále pod smlouvou. Hráčova agentura tvrdí, že EDward Gaming ignoruje žádosti o spolupráci a komplikuje hráčovu účast na Worlds. Organizace naopak obviňuje agenturu z nezveřejnění cestovního omezení. Kvůli pokračujícímu sporu nesmí Scout opustit Čínu.

Pro tento případ Riot Games oficiálně povolili LNG nasadit nouzového náhradníka, což okamžitě vzbudilo nevoli mezi fanoušky. Kritici se ptají, proč tým nepředcházel problémům a nezajistil si náhradu včas. Tento krok byl některými označen za neférový, protože Zenga „Yagao“ Qi není součástí organizace a je do jisté míry posilou. Fanoušci navíc doufali, že když už tým po někom sáhne, tak po Songu „Rookie“ Eui-jinovi.

Yagao je velmi flexibilním hráčem, který dokáže podávat konzistentní výkony, i když se kolem něj hra netočí. Scout má naopak neuvěřitelný „carry“ potenciál, který LNG zoufale potřebuje. Je tedy otázkou, zda Yagao vůbec do sestavy zapadne. Jeho schopnost rychle se přizpůsobit by však mohla hrát důležitou roli.

Nic ale není finálně dáno, Scout má stále nepatrnou naději na účast. Pokud by však získal povolení vycestovat, musí tým oznámit tuto změnu alespoň 72 hodin předem. Zatím se tak LNG připravují s Yagaem a s blížícím se startem turnaje napětí mezi fanoušky stoupá. Dokáže nový midlaner dovést celek k úspěchu, nebo jeho účast naruší rovnováhu? Verdikt EDG může zásadně ovlivnit průběh celého šampionátu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.