Přejít k hlavnímu obsahu

Hawk Tuah mi zničilo život, pronesl bývalý profík. Dostal nejdivnější ban na Twitchi

21. 9. 2024 | 10:30 League of Legends Zajímavost
Nevšední ban obdržel Eugene „Pobelter“ Park, bývalý profesionální hráč League of Legends a aktuálně jeden z nejpopulárnějších streamerů MOBA titulu. Během hry pronesl větu z virálního memu, za což mu byl po pěti minutách udělen ban. „Hawk Tuah mi zničilo život“, smutnil.
Pobelter a Hawk Tuah Girl
Pobelter a Hawk Tuah Girl
Zdroj: LCS/Tim & Dee TV

„Hawk Tuah“ je jeden z nejvirálnějších internetových memů letošního roku. Do té doby neznámá Hailey Welch se jako blesk z čistého nebe proslavila rozhovorem na ulici s tvůrci Tim & Dee TV. Na otázku, jaký pohyb v posteli muže pokaždé přiměje k šílenství, odpověděl „hawk Tuah, spit on that thang“ a okamžitě se stala celosvětovým hitem, který se upravuje v mnoha podobách. Ovšem i humor má na Twitchi své hranice.

Tuhle nemilou skutečnost zjistil Eugene „Pobelter“ Park, jenž má za sebou bohatou historii profesionálního hráče v týmech jako Counter Logic Gaming nebo Team Liquid. Po skončení aktivní kariéry se začal věnovat streamování své stále oblíbené hry, ale poslední hra se mu stala osudnou. Zrovna hrál za postavu Ryze a „splitpushoval“, když použil mem jako vtip. Bohužel, ne všichni asi chápali kontext tohoto virálního memu.

Po pronesení „hawk tuah, split on that lane“ následovala nečekaná reakce. Moderátoři platformy, kteří přísně sledují obsah a citlivě reagují na cokoli, co by mohlo být vnímáno jako urážlivé, reagovali o pouhých pět minut později trvalým zakázáním Pobelterova kanálu. Ban způsobil rozruch mezi fanoušky a komunitou, která se postavila na stranu streamera. Mem je někdy až otravný, ale v tomhle případě byl trest přehnaný.

Rozhodnutí netrvalo ani hodinu. Po dalších 58 minutách byl totiž 27letý americký streamer zákazu zbaven. Jednalo se o systémovou chybu nebo pochybení moderátorů? Vyjádření Twitche není známo, ale Pobelter alespoň může pokračovat ve svém živobytí. Je ale jasné, že takový ban byl naprosto neopodstatněný.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.