Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS potvrdili svoji formu a na úvod Tipsport CS Fall dokázali porazit Dynamo Eclot

20. 9. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tentokrát to Dynamo Eclot mít jednoduché opravdu nebude. SINNERS potvrdili na své výkony z Evropy a na svého lokálního rivala našli recept. Jde sice teprve o začátek play-off, do tábora soupeře ale dnešní výhra poslala jasný vzkaz. Obě vyhrané mapy měli pod kontrolou.
Josef „MoriiSko“ Maurenc
Josef „MoriiSko“ Maurenc
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot si tradičně za svou mapu vybralo Mirage a hrou se za T stranu skutečně bavilo. Raul „Blytz“ Gligor, Martin „Dytor“ Handl a David „forsyy“ Bílý svému týmu jen během první poloviny vystříleli čtyři body v početních nevýhodách o dva nebo tři hráče, a právě tyto ztracené situace mohly SINNERS mrzet. Po změně stran se sice dostali na dostřel, ale soupeř je zaskočil se slabým nákupem a od té doby hříšníci nezískali ani jeden bod. DNE zařadili vyšší rychlostní stupeň a suverénním způsobem si dokráčeli pro vedení.

Na úvodní mapě SINNERS chyběl mimo jiné přínos Tomáše „oskar“ Šťastného. Na Nuke se ale český matador dostal rychle do hry a už po pěti kolech měl na kontě více zářezů než za celou Mirage. Hříšníky dotáhl do vedení 7:1, průběh byl hodně jednoznačný. O pár momentů později sice na tabuli rázem svítilo skóre 7:5, když čtyři kola po sobě dokázal otevřít forsyy, žádné drama se ale nekonalo. Po změně stran hříšníci na svém picku znovu dominovali, za obranu DNE nikam nepouštěli a vrátili jim první mapu i s úroky.

Rozhodnout se muselo na Ancientu, kde SINNERS mohli začít za CT stranu. Oproti začátku série se jim mnohem lépe dařilo v dohrávkách jednotlivých kol, díky čemuž se jim mnohem lépe dýchalo. Po osmi kolech si i proto vybudovali stejné vedení jako na Nuke. Dynamo Eclot sice znovu dokázalo snížit stav, ne však dostatečně. Hříšníci se za hlasité podpory fanoušků drželi na vítězné vlně, kterou po změně stran ještě podpořil agresivními výpady Michal „majky“ Švancara. Nejen na jeho hru neměli DNE žádnou odpověď.

SINNERS vs. Dynamo Eclot
SINNERS vs. Dynamo Eclot
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.