Přejít k hlavnímu obsahu

Vrátí se nejslavnější CS:GO cheater na scénu? Od Valve má už oficiálně unban

21. 9. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Příběh
Nikhil „forsaken“ Kumawat patří mezi legendy CS:GO, ne však pro nějaký pozitivní přínos, ale bohužel negativní. Indický hráč se dá označit za bezpochyby nejslavnějšího cheatera, jehož proslavil podvodný program v počítači ukrytý jako word.exe a obhajování se na offline turnaji přímo před rozhodčím. I přes to všechno mu vypršel trest a teoreticky se může vrátit na scénu.
Nikhil „forsaken“ Kumawat
Nikhil „forsaken“ Kumawat
Zdroj: Benjastrike

Profesionální kariéra Nikhila „forsaken“ Kumawata skončila na asijském finále turnaje eXTREMESLAND 2018. Reprezentant indické divize slavné světové organizace OpTic Gaming se chtěl proslavit i za hranicemi své země, zvolil však poněkud nešťastný způsob. Začal totiž cheatovat, a to nejen v online soutěžích, ale bez jakéhokoliv respektu i na živých akcích. Po nejednom podezřelém klipu museli zakročit sami rozhodčí.

Podivné počínání skončilo až tou nejbizarnější částí příběhu. Rozhodčí turnaje totiž v jeho počítači našli podvodný program, který se forsaken snažil ukrýt pod vtipným názvem word.exe, aby nepůsobil nápadně v procesech počítače. Nemohlo následovat nic jiného než diskvalifikace a zákaz aktivní činnosti. Ten trval pět let u Komise pro esportovou integritu a o rok více podle pravidel Valve. Tento týden tak obdržel unban.

Trest mu vypršel tenhle pátek, návratu na scénu se však nemusíme bát. Forsaken začal cheatovat kvůli pochybnostem ze svých dovedností, bez nich by se na vyšší úroveň zřejmě nikdy nedostal. Dle dostupných informací ihned po udělení trestu litoval, že někdy vůbec Counter-Strike začal hrát a kompletně se vypařil. S komunitou ani svými bývalými spoluhráči nezůstal v kontaktu a ani se neví, že by zkoušel jiný herní titul. Najdou se ale tací, kteří vtipkují, že se vrátí pod jinou identitou a tentokrát využije program excel.exe.

Paradoxní na celé situaci je skutečnost, že zatímco první matchfixeři „za pár dolarů“ měli dlouhé roky na triku permanentní ban, který se až s novými pravidly změnil na desetiletý, tak forsaken vyfasoval od Valve za cheatování pouze šestiletý zákaz. Podle většiny komunity si cheateři druhou šanci nezaslouží.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.