Přejít k hlavnímu obsahu

Revoluce, na kterou hráči čekali! Nový systém vrací ztracené ranky

21. 9. 2024 | 16:30 VALORANT Update hry
Hodiny plné frustrace z proher kvůli podvodníkům budou brzy minulostí. VALORANT nasazuje nový systém na obranu proti cheaterům. Riot Games totiž oznámili průlomovou funkci Ranked Rollback, která vrací ztracený rating za hry, v nichž se objevil podvodník. O co přesně jde?
Ranked Rollback
Ranked Rollback
Zdroj: Riot Games

Pokud jste někdy prohráli zápas kvůli podvodníkovi, tak moc dobře víte, jak frustrující je přijít o těžce vydobytý rank. Hráči ale mohou slavit, protože Riot přišel s řešením, které vrátí hráčům ztracené RR za každý zápas, v nichž byl odhalen cheater. Jakmile je účet podvodníka náležitě potrestán, všechny body, které jste v daném zápase ztratili, budou okamžitě vráceny.

Zajímavostí je, že Riot dokáže detekovat cheatery téměř okamžitě, přesto je nezabanuje ihned. Podle datového inženýra Jose „the3“ Chaveze je to kvůli tomu, že by podvodníci okamžitě začali vyvíjet nové verze cheatů a věděli, na jaké podezřelé chování se mají zaměřit. Záměrné zpoždění banu tedy dává Riotu náskok – čím později jsou cheat účty potrestány, tím více času má Riot na zdokonalení detekčních systémů.

Samozřejmě, systém není dokonalý a cheaty zcela neodstraní. Přesto jde ale o důležitý krok vpřed pro všechny, kteří se chtějí posouvat v ranku bez strachu z podvodníků. V boji proti stále chytřejším podvodným metodám je každý takový posun zásadní. Ranked Rollback „odstraní“ body ztracené hraním proti podvodníkovi, jakmile obdrží ban, takže oba účty dostanou, co si zaslouží: podvodník bude vykázán a postižený hráč získá zpět svůj vydřený rank. Otázkou je, kdy se taková vychytávka objeví v dalších titulech?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.