Přejít k hlavnímu obsahu

Obří změny na mapě Sunset! Jak si vývojáři pohráli s prostředím?

21. 9. 2024 | 19:30 VALORANT Update hry
Riot Games plánují totální revoluci na mapě Sunset! Už od jejího přidání do kompetitivního režimu hráči volali po změnách, a v patchi 9.08 se jich konečně dočkáme. Podle leaků z přijdou razantní úpravy na B situ, které změní hratelnost jak pro útočníky, tak pro obránce.
Sunset
Sunset
Zdroj: Riot Games

Hlavní novinkou je přepracovaný vstup na béčkové položiště, nová oblast s pilíři a vyvýšený back-site. Hráči teď budou muset skákat přes několik beden, aby se dostali na platformu, což přidává útoku na obtížnosti. Navíc je upraven vstup tak, že zmizí neporazitelný Cypherův setup. To znamená, že jeho tripwire už nebude tak nezlomný, a útočníci budou mít větší šanci uspět.

Obránci dostanou nový vyvýšený prostor, odkud mohou svůj prostor bránit, což výrazně pomůže při odrížení útoků skrze Main. Kromě toho přibude malá „schovka“ u věže uprostřed položiště, která poskytne útočníkům možnost ukrýt se před hráči hlídajícími Market a dá jim prostor pro bezpečnější plant.

Změnám se nevyhnul ani střed mapy. Objeví se zde nová bedna, která poskytne nebezpečnou pozici k překvapení nepřátel. Útočníci teď musí dávat větší pozor na více úhlů, což výrazně ztíží jejich průchod.

Tyto změny by měly osvěžit stereotypní týmové kompozice, které někdy až příliš spoléhají na Cyphera, Raze nebo Sovu, a naservírovat tím hráčům větší flexibilitu při výběru agentů. Cypher by ale stále mohl zůstat v kurzu – záleží jen na tom, jak se jeho hráči přizpůsobí novým podmínkám na mapě Sunset.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.