Přejít k hlavnímu obsahu

Kouzlo je prolomeno! Dynamo Eclot po prohře nad Sampi končí na Tipsport CS Fall

21. 9. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot na poslední letošní zastávce přišli nejen o svoji neporazitelnost, ale nedokráčí ani k medaili. Sampi.Tipsport navázali na dva předchozí skalpy z online prostředí a ve Vodafone PLAYzone Areně se konečně ukázali ve formě. Jejich dnešní výhra byla zcela zasloužená.
sAvana1 vs. Blytz
sAvana1 vs. Blytz
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Úvodní mapa Mirage měla pro Sampi.Tipsport opačný průběh jako ta páteční. Dynamo Eclot sice začalo lépe, ale Sampi se po pěti kolech začali rychle dotahovat a v důležitých kolech už nepůsobili tak křečovitě jako po celý rok. Ještě v první polovině stihli otočit stav a po změně stran jen pokračovali ve vysokém tempu. Nenechali probudit individuality soupeře a profesorsky si budovali náskok, což z hlediska efektnosti doplnil Tomáš „fino“ Bebjak, který nechal páteční nezdar v gaming housu a byl klíčovou postavou vyhrané mapy.

Před Sampi.Tipsport stála dokonalá příležitost, čehož se na svém picku chopili hned z úvodu. Na Infernu, které začalo řežbou na midu, se jim dařilo prorážet obranu soupeře a jediné, co je zpomalilo, tak byl slabší nákup soupeře. Stejný prvek jim ale zlomil vaz i ve druhé polovině. Dynamo Eclot konečně dokázalo uspět s force buyem po prohraných pistolkách a rozjelo vítěznou sérii. Za jeho útok platila rovnice, že když otevřelo kolo, tak ho nemělo problém zavřít. Nezměnil na tom nic ani hrdinský play od Jindřicha „ZEDKO“ Chyby.

Zápas překvapivě vrcholil na mapě Nuke, na které Dynamo Eclot ve skupině obdrželi od Sampi.Tipsport pověstného „kanára“. DNE se ale soupeře nebáli a navázali na dominanci T stran z předchozího Inferna. Mistři ČR však dokázali při prohraném kole narušit ekonomiku soupeře a následné srovnání podtrhl Lukáš „sAvana1“ Lintner čistým acem. I po změně stran museli Sampi před bouřlivým publikem znovu dotahovat, suverenita útočících týmů byla ale příliš silná. Tentokrát Sampi.Tipsport koncovku zvládli a vyřazují DNE!

Dynamo Eclot vs. Sampi.Tipsport
Dynamo Eclot vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.