Přejít k hlavnímu obsahu

UNiTY s novým koučem září! Po výhře nad SINNERS jsou ve finále Tipsport CS Fall

21. 9. 2024 | 21:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V létě na LAN finále chyběli, nyní jsou na něm neporaženi a brousí si zuby na finále! UNiTY dokázali oplatit SINNERS porážku ze skupinové fáze a zahrají si o titul krále Tipsport CS Fall. V letošním roce už získali stříbro i bronz a mohou zkompletovat jedinečnou medailovou sbírku.
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Ve vzájemném duelu ve skupinové fázi se UNiTY na Ancient nepodívali, nyní už se na něm ale mohli vyřádit. Jejich rychle vybudovaný náskok sice SINNERS rozmetali díky čtyřem zvládnutým 1v1 duelům, jenže ve druhé polovině znovu UNiTY kralovali. Dominik „blogg1s“ Janita se ukázal ve výborném světle, zastínil Tomáše „oskar“ Šťastného a dovedl svůj tým k šesti map pointům. Jako správný kapitán ale individuálně zaúřadoval Sebastian „beastik“ Daňo a vyburcoval SINNERS k senzačnímu srovnání. Do prodloužení však UNiTY vstoupili s čistou hlavou a další sérií vyhraných kol tentokrát dotáhli svoji mapu do vítězného konce.

Druhá mapa naopak hned od svého počátku dávala vzpomenout na střetnutí z online části turnaje, kde SINNERS zametli s UNiTY 13:3. Týmově založený výkon znamenal rychlé vedení 6:0, které kontroval až probuzený Martin „Pechyn“ Pechoušek. Znenadání odstartoval krátkou sérii, která skončila jediné kolo od srovnání. Obrácený scénář z Ancientu se ale neopakoval, hříšníci vyrovnání stavu nedovolili a ukazovali, kdo je na serveru pánem. Byli to tím pádem naopak oni, kdo dominantním představením srovnali stav celé série.

Závěr dne obstarala mapa Mirage, na níž začali UNiTY za obranu. K úvodnímu pětibodovému náskoku jim dopomohl Pechyn svým 1v3 clutchem, ačkoliv SINNERS se díky vyhraným 3v5 situacím přiblížili a po změně stran posléze srovnali stav. Od skóre 7:7 ale vládl pevnou rukou jeden tým, stabilní výkon Josefa „MoriiSko“ Maurence dnes nestačil. Hříšníci sice prohrávali kola na těsné momenty, na způsob jejich porážky se ale historie ptát nebude. Se svou narušenou ekonomikou už se nedostali do hry a UNiTY zaslouženě zvítězili.

SINNERS vs. UNiTY
SINNERS vs. UNiTY
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.