Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! Linkin Park nazpívají hymnu světového šampionátu. A zní opravdu parádně!

23. 9. 2024 | 11:00 League of Legends Zajímavost
Fanoušci mohou jásat, nyní už nejde o pouhé spekulace. Veškerá vodítka vedoucí k tomu, že autorem letošní hymny League of Legends Worlds budou znovuzrození Linkin Park s novou zpěvačkou, se ukázala jako správná. Po deseti letech se dočkáme rockově laděného bangeru.
Linkin Park x Worlds 2024
Linkin Park x Worlds 2024
Zdroj: Linkin Park

Letos je to přesně deset let od vůbec první hymny světového šampionátu v League of Legends. Jejím autorem se stali Imagine Dragons, kteří jako fanoušci oblíbené MOBA hry nasadili laťku opravdu vysoko. Oficiální videoklip ke skladbě Warriors má na YouTube 432 milionů přehrání, žádná další hymna se těmto číslům neblíží. Možná i proto se k rockovému žánru společnost Riot Games od té doby ani nepřiblížila.

Kdo jiný by se ale přesně po dekádě mohl zhostit náročné úlohy než Linkin Park, jenž oznámili velkolepý návrat na scénu se zpěvačkou Emily Armstrong? O této kolaboraci se spekuluje od začátku září. Oficiální účet LoL Esports okomentoval návrat legendární kapely emotikonem koruny, což je nejen hlavní motiv letošního ročníku, ale hlavně i část názvu jedné z chystaných skladeb. Všechno do sebe začalo zapadat.

Dnešním dnem už nejde o pouhou fámu, vše je konečně oficiální, ačkoliv oficiální účet League of Legends z předchozích úniků nemá příliš radost. Fanoušci mají ze spolupráce LP a oblíbené MOBA hry velkou radost, ale jedná se o klasický případ, kdy by nečekané odhalení možná přineslo více povyku. Grandiózní odhalení proběhne v úterý 17:00, toho večera mají Linkin Park koncert v Londýně, kde šampionát letos vyvrcholí.

Šokující je ovšem skutečnost, že LP skladbu Heavy Is The Crown premiérově zahráli už na nedělním koncertě v Hamburku. Díky nahrávkám fanoušků na YouTube si tak s předstihem a bez studiové kvality či špičkového videoklipu můžete poslechnout, jak letošní hymna vlastně zní. My jen prozradíme, že píseň kombinuje silné stránky Emily Armstrong a Mikea Shinody, díky čemuž zní jako opravdový banger hodný Worlds hymny!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.