Přejít k hlavnímu obsahu

Český talent se ukáže na nejvyšší úrovni. Jeho přestup do evropské ligy je na spadnutí!

23. 9. 2024 | 13:00 VALORANT Spekulace
Zájem o české šikovné ručičky je velký. Devatenáctiletý Patrik „Minny“ Hušek padl do oka hned několika gigantům na evropské scéně, nakonec se však rozhodl pro Francii. Podle zdrojů redakce Sheep Esports si Minny za svůj nový domov vybral organizaci Gentle Mates.
Patrik „Minny“ Hušek
Patrik „Minny“ Hušek
Zdroj: GoNext Esports

Patrik „Minny“ Hušek se stane teprve druhým nefrancouzským hráčem v historii Gentle Mates, což značí odvážný krok organizace směrem k mezinárodnímu zastoupení. Už před pár dny se hovořilo o domluveném příchodu nizozemského hráče Robbieho „RobbieBk“ Boerkampa, což potvrzuje, že se GM8 rozhodli pro diverzifikaci svého kádru. Jejich premiérový rok mezi elitou přinesl řadu nezdarů, změny byly vynucené.

Český střelec si svou cestu na vrchol prošlapal skrze sérii vítězství. Letos zazářil v řecké organizaci GoNext Esports, kde po bohu svého kamaráda a krajana Alexe „alexiiik“ Hawlaska dominoval v obou splitech regionální ligy Surge. O českou hvězdu dále stáli Movistar KOI a jednal se dokonce s Karmine Corp.

Jeho šikovnost na postavách Cypher a Killjoy z něj udělala nepostradatelný prvek týmu, i když v Ascension turnaji bohužel těsně vypadl již ve skupinách. Minny ovšem není žádným nováčkem na profesionální scéně. Mezi lety 2019 a 2021 byl hrál na vysoké úrovni Fortnite pod vlajkou ENTERPRISE, než ve stejné organizaci přesedlal na VALORANT, což potvrzuje jeho všestrannost a odhodlání probojovat se mezi elitu.

Gentle Mates, za jejichž vznikem stojí známé osobnosti francouzského esportu v čele se Squeeziem, Gotagou a Brawksem, vyhlíží s Minnym a novým koučem Alexem „Goked“ Kiem z týmu Leviatán skvělou sezónu. S takovým talentem a zkušeným vedením mají velkou šanci být konkurencí nejlepších týmů v regionu. Minny je dalším z řady českých hráčů, kteří prorazili do prestižních mezinárodních organizací.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.