Přejít k hlavnímu obsahu

Odpad? Budoucnost gamingu? xQc nejprve pohřbil Deadlock, pak otočil o 180 stupňů

23. 9. 2024 | 18:00 Deadlock Komentář
Valve nedávno vstoupilo na pole hero shooterů se svou novou hrou Deadlock. Mezi kritiky nechyběl streamer a bývalý profík xQc. Během jediného dne však kompletně změnil názor.
xQc hraje Deadlock
xQc hraje Deadlock
Zdroj: xQc/Kick

Félix „xQc“ Lengyel je kanadský streamer a bývalý profesionální hráč titulu Overwatch, díky čemuž má k tématu co říct. Je také známý svými impulzivními reakcemi a názory, ale tentokrát jeho změna pohledu doslova šokovala jeho fanoušky. Co se stalo během jediného dne, že hra, kterou xQc ještě ráno označil za „psí exkrement“, se večer stala „budoucností gamingu“, jak doslova označil ambiciózní titul z dílny Valve?

Když se xQc poprvé spustil Deadlock krátce po jeho veřejném odhalení, zažil opravdu těžký zápas. Jeho tým byl neskutečně pozadu a on sám dostával jednu ránu za druhou, aniž by byl schopen vrátit soupeřům jakékoli škody. Pod tlakem frustrace, kterou zažívá mnoho hráčů, se nezdržel silných slov: „Ta hra je na ho**o!“ nebral si servítky. Pochopitelně prohrál, ale pokračoval dalšími zápasy a snažil se do hry dostat.

Hrát nepřestal a jeho poslední vysílání bylo najednou úplně jiné. Kanaďan ve zcela rozdílném tónu doporučoval svým přátelům, aby si Deadlock zahráli. „Ta hra je budoucností gamingu. Fakt zábava. Deadlock je super!“ otočil o 180 stupňů. Jeho kamarád mu dokonce připomněl, že ještě před několika týdny tvrdil, že Deadlock „bude mrtvý už při spuštění“. Streamer však nevysvětlil, co ho přimělo k tak náhlé změně názoru.

Na tuto kontroverzi ale není xQc sám. Zatímco někteří hráči mají ke hře výhrady, další významné osobnosti esport scény, jako je Shroud, jsou nadšeni a predikují, že Deadlock snadno převezme vládu v žánru hero shooterů. Opačného názoru je zase TenZ, který sice tvrdí, že hra je celkově zábavná, ale na esport ještě není připravena. Valve ale dobře ví, jak vybudovat úspěšnou hru. Musí jen vynaložit patříčné úsilí a zdroje.

Hra nabízí intenzivní akci, strategické hraní a jedinečný „systém duší“, který kombinuje XP a měnu, což dává hráčům nové možnosti. I když první reakce mohou být smíšené, s každou hodinou hraní objevují hráči další a další vrstvy herní hloubky. Zůstává otázkou, zda hra dokáže splnit očekávání, která se kolem ní vytvářejí. Pokud někdo jako xQc dokáže během několika hodin zcela změnit svůj názor, možná nebude jediným.

Štítky: Deadlock, valve, xQc
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.