Přejít k hlavnímu obsahu

Esportový charitativní stream na pomoc oblastí postižených povodněmi právě začíná

25. 9. 2024 | 14:00 Stream
První charitativní stream v rámci iniciativy „Esport pomáhá“ se uskuteční ve středu 25. září. Zástupci týmů SINNERS, Sampi.Tipsport a BRUTE ve spolupráci s influencery budou dražit zajímavé předměty a těšit se můžete na pestrý program, který poběží na Twitchi u DeeThanea.

Domácí esportová komunita se umí spojit, jak ukázala již před dvěma lety projektem #EsportsForUkraine. Přední domácí organizace se nyní znovu daly dohromady a utvořily platformu Esport pomáhá, v rámci které si kterákoliv organizace nebo jiný herní subjekt může vytvořit vlastní dobročinnou sbírku. „Poskytneme tuto platformu, transparentní účet a vše ostatní, co pro svojí sbírku budou potřebovat,“ uvádí Milan Hýbl ze SINNERS.

Iniciativa vznikla v reakci na povodně, které před týdnem některé oblasti naprosto zdevastovaly. Impulz přišel od šéfa týmu BRUTE Pavla Dvořáka, jehož hráči, zaměstnanci a partneři byli povodněmi zasaženi. „Rozhodli jsme se, že je na čase zase český esport spojit a pomoci těm, co to nejvíce potřebují,“ dodává Hýbl. Do projektu se zapojili i Sampi.Tipsport a všechny tři subjekty společně vyzývají další organizace na podporu.

První z mnoha charitativních sbírek, které v budoucnu vzniknou pod záštitou nadace Esport pomáhá, se rozjíždí právě teď. SINNERS, Sampi.Tipsport a BRUTE si nejen pro své fanoušky na středu 25. září připravili dobročinný stream. „Pozveme influencery, budeme dražit předměty a ceny a vyzveme i ostatní organizace k zapojení do sbírky. Detaily budeme postupně odhalovat na sociálních sítí těchto tří organizací,“ uzavírá Hýbl.

Esport pomáhá
Esport pomáhá
Foto: Esport pomáhá
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.