Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hvězda má nového spoluhráče. Fnatic přivedli švédského snipera

23. 9. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Fnatic jsou dalším z týmů, kteří krátce před uzávěrkou soupisek pro EU RMR sáhli do soupisky. Role snipera se nově zhostí Tim „nawwk“ Jonasson, na lavičku míří Aurélien „afro“ Drapier. Švédský ostrostřelec přichází hostování s neznámou délkou, ale hlavně s opcí na přestup.
Tim „nawwk“ Jonasson
Tim „nawwk“ Jonasson
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Fnatic si díky svým výsledkům zajistili místenku přímo na šanghajském RMR a mohli přeskočit kvalifikaci, ale spokojeni být s posledními měsíci nemohou. V HLTV žebříčku jsou aktuálně 26. nejlepším týmem světa, organizace kalibru fnatic míří mnohem výše. Posun by mohla zajistit posila, která přichází na hostování.

Dlouhé roky byli fnatic spolu s Ninjas in Pyjamas tvářemi švédského Counter-Striku. Kdykoliv se v zákulisí v posledních letech spekulovalo o návratu k ryze švédskému konceptu, tak v ideální pětici na pozici snipera většinou nechyběl Tim „nawwk“ Jonasson. Toho si pro svoji mezinárodní sestavu skutečně fnatic vyhlédli.

Aurélien „afro“ Drapier je sice sniperem, přesto od svého loňského příchodu nepatřil mezi klíčové postavy fnatic. Za minulý měsíc se jeho statistiky více červenají než zelenají a vedení zřejmě došla trpělivost. Nastal čas na upgrade, který doplní palebnou sílu Benjamina „blameF“ Bremera a Matúše „MATYS“ Šimka.

Fanoušci jsou na vážkách, jestli jde o skutečný krok kupředu. Nawwk již nejednou ale v minulosti ukázal, že má co nabídnout, ačkoliv jeho angažmá v BLEED nemělo dlouhého trvání. Ve svém předchozím působišti Apeks se však probojoval do semifinále Majoru a na kontě má i titul z turnaje Tipsport CS:GO Bratislava.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.