Přejít k hlavnímu obsahu

Král padl, nový šampion povstal. Tipsport CS Fall doručil zábavu, jakou před akcí sliboval

24. 9. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Vodafone PLAYzone Arena se pro letošní rok rozloučila s Counter-Strikem. Turnaj Tipsport CS Fall byl po letních překvapeních opět maximálně obsazený a poprvé přinesl zcela odlišný průběh. Dynamo Eclot se turnaj absolutně nevydařil, zatímco UNiTY se zlatým písmem zapsali do historie své organizace. Plní zklamání neodchází ani Sampi díky první offline výhře roku.
UNiTY na Tipsport CS Fall
UNiTY na Tipsport CS Fall
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Kdo před turnajem UNiTY věřil, ten si mohl hezky vydělat. Na slovenskou organizaci byl bookmakery Tipsport vypsán nejvyšší kurz ze všech účastníků LAN finále Tipsport CS Fall, přesto se ukázalo, že domácí špička se opět vyrovnává. Pro UNiTY je však ze všeho nejdůležitější, že se ukázali před šanghajským RMR. Nebyli bezchybní, ale drželi se svojí hry, dokázali měnit tempo a když šlo do tuhého, vždy měli kam sáhnout.

Po posledních změnách to začíná vypadat, že si sestava UNiTY hezky sedá. Na hru Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka už si tým zvykl, in-game leader se navíc ze všeho minulého působiště dobře zná s novým trenérem Milošem „Dzejky“ Frčem, s nímž se zatím zbytek týmu sžívá. A Dominik „blogg1s“ Janita se začíná dostávat do CS2 formy. Na turnaji se mu podařilo přestřílet Tomáše „oskar“ Šťastného a doplnit tím palebnou sílu riflerů.

Co ale ostatní týmy? SINNERS získali už své šesté stříbro od poslední domácího titulu v roce 2022. Prokletí neprolomili, ale mnoho smutku jste na jejich tvářích vidět nemohli. Jejich ambice jsou totiž mnohem vyšší. Vykřičníkem však byla nekonzistentnost Tomáše „oskar“ Šťastného, bez něhož se hříšníkům nedařilo.

Se svým prvním bronzem z letošního roku odjížděli domů Sampi.Tipsport. Také zde byly pocity smíšené, ačkoliv hráči jsou rádi, že se jim konečně podařila zlomit letošní neúspěšná série. Dobře rozehranou partii s UNiTY sice ztratili, ale mimo to se rovnali se SINNERS. A hlavně porazili Dynamo Eclot, což je dobrý příslib.

Právě dosavadního vládce letošní mistrovské sezóny jsme si nechávali na závěr. Výkony Dynama Eclot zůstaly daleko za očekáváním a čtvrté místo bylo zcela zasloužené. Tipsport CS Fall ukázal možné problémy v jeho táboře, kdy DNE alespoň možná zjistili, na čem mohou pracovat. Do EU RMR mají dva měsíce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.