Přejít k hlavnímu obsahu

Br0vid-19 řádí na BLAST Premier Fall. Kapitáni protestují proti jednání Astralis

24. 9. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Kauza
Příchod Caspera „cadiaN“ Møllera do Astralis byl velkou přestupovou bombou. S sebou ale přinesl také kontroverzi. Dánská organizace totiž využila mezery v pravidlech a po uzávěrce zapsala nového in-game leadera na soupisku pro BLAST Premier Fall Finals. Původní pátý hráč byl označený jako nezpůsobilý, i když není nijak nemocný, a konkurenti kvůli tomu protestují.
Alexander „br0“ Bro
Alexander „br0“ Bro
Zdroj: HLTV.org

Zákulisní boje v Kodani vrcholí. Dnes je na programu media day před zítřejším začátkem turnaje a není jisté, jestli se ho všechny týmy zúčastní. Dan „apEX“ Madesclaire, Russel „Twistzz“ Van Dulken, Finn „karrigan“ Andersen a Marco „Snappi“ Pfeiffer na svých sociálních sítích uvedli, že nemusí být pro tento den fit.

Zcela jednoznačně se jedná o narážku na jednání Astralis. Dánská organizace do svého týmu po uzávěrce soupisek přivedla Caspera „cadiaN“ Møllera, což bylo pořadatelem umožněno poté, co byl odchodivší Alexander „br0“ Bro označen jako nezpůsobilý k hraní. Agent hráče ale uvedl, že jeho klient není nemocný.

Organizátorům stačilo pouhé vysvětlení a po Astralis nevyžadovali podrobnosti, aby odůvodnili nouzovou změnu na soupisce. Ostatní týmy se o ní dozvěděli v oznamovacím emailu, který doslova hovoří o „naléhavé zdravotní situaci“. To, že hráč „není schopen hrát“, ale výslovně neznamená zdravotní problém. Jak vyšlo později na světlo světa, BLAST neprovedl řádnou kontrolu a až nyní se začal problémem podrobně zabývat.

„Astralis prohlásili, že br0 není schopen nastoupit. Detaily nejsme schopni zveřejnit pro zachování důvěrnosti. Nikdy jsme po týmech nepožadovali lékařské zprávy, protože vždy považujeme výpovědi týmů za bernou minci. Aktuálně se snažíme získat od Astralis další vysvětlení k celé záležitosti, a pokud si vyhodnotíme, že je potřeba ještě zakročit, budeme se zabývat sankcemi či penalizacemi,“ zní v oficiálním vyjádření z dnešního dopoledne.

Původní protesty ostatních týmů byly zamítnuty, a tak se rozhodli hráči vzít situaci do vlastních rukou. Francouzský kapitán týmu Vitality apEX skutečně nedorazil na media day, tak uvidíme, jak budou reagovat další osobnosti. Do té doby bude po Kodani kolovat „brovirus“ zvaný „Br0vid-19“, jak vtipkuje komunita.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.