Přejít k hlavnímu obsahu

Scout přeci jen pojede na Worlds? Údajně vybral dostatek financí, aby mohl vycestovat

24. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Spekulace
Hvězdný midlaner by se přeci jen mohl účastnit světového šampionátu v League of Legends. Drama kolem jihokorejského hráče Lee „Scout“ Ye-chana, přináší pořádnou dávku napětí. Spekulace nasvědčují, že zaplatil potřebnou sumu, aby mohl Čínu opustit, navzdory požadavkům jeho bývalé organizace.
LNG Scout
LNG Scout
Zdroj: Riot Games

Před několika dny vyplulo na povrch, že Scoutův bývalý tým, EDward Gaming, se odvolal na čínský soud, který mu následně zakázal opustit zemi kvůli porušení smlouvy. To znamenalo, že Scout by se nemohl účastnit Worlds. Vyhlídky nebyly růžové a současný domov midlanera, organizace LNG, povolala jako náhradu Zenga „Yagao“ Qi z JDG. Pokud jsou však nejnovější informace pravdivé, nebude ho potřeba.

Samotný Scout však konečně prolomil ticho a na sociálních sítích zveřejnil emotivní vzkaz. „Nikdy jsem nebyl ovlivněn veřejným míněním, ale nyní cítím smutek kvůli věcem mimo hru. Soustředím se na Worlds a slibuji, že se vysvětlím později.“ Pro fanoušky to znamená jasné – hráč čelí nejen problémům ve hře, ale i mimo ni. Navzdory právním komplikacím se však objevily zprávy, že finance pro jeho účast na Worlds už jsou zajištěny.

Známý agent LPL, Han Yi, naznačil, že LNG by měli odcestovat na turnaj v plné sestavě, jak bylo plánováno. Zda ale Scout bude skutečně hrát, záleží na rozhodnutí čínského soudu. Finanční pomoc přispěchala údajně ze všech stran. Od jeho přátel a hráčů, ke kterým má blízko a chtěli by svého kamaráda soutěžit na nejdůležitější události roku. „Bratři, zdá se, že peníze pro Scouta byly vybrány,“ řekl Han Yi.

Podle jeho chápání právního procesu by věci měly být vyřešeny hladce před začátkem Worlds. Celá věc s Yagaem je nyní pravděpodobně u konce a LNG zamíří na Worlds s původní sestavou. „Vypadá to, že tady tohle drama končí,“ doplnil. Oficiální oznámení Riotu uvádí, že pokud budou cestovní omezení zrušena a včas oznámena sestava, Scout bude moci soutěžit.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.