Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS poosmé za sebou padli, jejich nová hvězda si však vysloužila ocenění KFC MVP

24. 9. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Josef „MoriiSko“ Maurenc svým příchodem vlil do SINNERS novou energii. Své kvality potvrdil o uplynulém víkendu, kdy v dresu hříšníků prožil svůj zatím možná nejvydařenější turnaj a získal díky tomu ocenění KFC MVP. Dlouhé čekání na titul ale organizaci ukončit nedokázal.
Josef „MoriiSko“ Maurenc
Josef „MoriiSko“ Maurenc
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS od posledních dvou změn vypadají jako polití živou vodou. Zlepšená atmosféra uvnitř tábora hříšníků se propisuje také do výkonů na serveru, což krásně dokazuje suverénní postup do Šanghaje na RMR a nedávný triumf v jedenáctém turnaji CCT. Mezinárodní půst po třech letech skončil, ten domácí trvá dál.

Trojnásobní mistři ČR čekají na domácí zlato od Tipsport MČR CS:GO 2022, kdy jejich dres oblékali ještě borci jako Patrik „Zero“ Žúdel a David „forsyy“ Bílý. V různých složeních jsou nadále velkou stálicí domácí špičky, která je ve světovém žebříčku nejvýše postavená. Vůči lokálnímu rybníčku to však nic neznamená.

Vloni SINNERS vybojovali ze čtyř turnajů Tipsport CS tří stříbrné medaile a tuhle bilanci letos zopakovali. Druzí skončili také na uplynulé zastávce Tipsport CS Fall. Tentokrát se nemuseli poklonit letošnímu vládci Dynamu Eclot, ale UNiTY. Slovenská organizace je dvakrát porazila a získala svůj historický triumf.

Nic na tom nedokázal změnit ani Josef „MoriiSko“ Maurenc. V prvních dvou dnech akce byl klíčovým pilířem SINNERS, jeho agresivní výpady byly vysoce obávané. Finále mu ale tolik nevyšlo, podobně jako Tomáši „oskar“ Šťastnému. Na něj nyní MoriiSko navazuje, když si jako poražený finalista odnáší ocenění KFC MVP.

23letý hráč si za celý turnaj nastřílel nejvíce killů, headshotů a druhý je v počtu asistencí. Konkurenci ale nemá hlavně v entry killech. V některých metrikách ho postupně dohnal spoluhráč Max „SHOCK“ Kvapil, oba potom převýšil Jakub „M1key“ Krausko. Díky přízni fanoušků ale Maurenc individuální ocenění uhájil.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.