Přejít k hlavnímu obsahu

Černý samuraj se odkládá. Assassin's Creed Shadows vyjde až příští rok

25. 9. 2024 | 19:00 Gaming
Očekávaná novinka s názvem Assassin's Creed Shadows zasazená do feudálního Japonska čelí nečekaným překážkám. Nejprve zrušené prezentace a nejistota kolem vývoje hry vyvolala spekulace o možném zpoždění. Ubisoft nakonec prolomil mlčení a potvrdil, že hra letos opravdu nevyjde.
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Zdroj: Ubisoft

Ubisoft v posledních dnech oznámil zrušení připravovaných tiskových ukázek hry Assassin’s Creed Shadows, což vyvolalo v herní komunitě obavy z možného zpoždění vydání. Vše se začalo dít těsně před jejich plánovanou prezentací na Tokyo Game Show 2024, což mělo být další velké odhalení pro fanoušky očekávající nový díl zasazený do Japonska. Ubisoft se k této situaci vyjádřil pouze obecným prohlášením o „různých okolnostech“, aniž by specifikoval důvody zrušení ukázek či účasti na veletrhu. Spekulace však naznačovaly, že se objevily technické problémy, které by mohly vést k posunutí termínu vydání.

Přestože byla zrušena účast na Tokyo Game Show, kde měly být prezentovány nové záběry, Ubisoft dlouho nesignalizoval žádné oficiální změny v plánovaném datu vydání, které bylo stanoveno na listopad 2024. Fanoušci začali být nervózní a ptali se, zda tento krok znamená problémy ve vývoji nebo jen strategické rozhodnutí vyhnout se negativním reakcím před uvedením hry na trh. Zvláště, když japonské publikum mělo na první trailer smíšené názory, což mohlo hrát roli v rozhodnutí neprezentovat hru na tamním trhu.

O několik hodin později nastoupil na scénu sám Ubisoft se zprávou, která natěšené hráče opět zklamala. „Assassin’s Creed Shadows je náš projekt snů, ale zjistili jsme, že je potřeba hru doladit, abychom vám doručili vytoužené představení,“ omluvili se. Datum vydání odsunul až na 14. února příštího roku, který je už nabitý dalšími herními peckami, mimo jiné, třeba Kingdom Come: Deliverance II.

Assassin’s Creed Shadows byl jedním z nejočekávanějších titulů letošního roku, zejména proto, že jde o první díl série zasazený do feudálního Japonska. Vývoj hry začal v roce 2020, přičemž tým čerpal z rozsáhlých historických výzkumů a konzultací s místními odborníky, aby co nejpřesněji zachytil období, ve kterém se příběh odehrává navzdory kontroverzím o hlavní postavě. Přes to všechno byla hru řadou hráčů již předobjednaná, za což Ubisoft slíbil vrátit peníze.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.