Přejít k hlavnímu obsahu

Perkz se objevil v sestavě Fnatic místo Humanoida. Můj zákaz o přestupu skončil, vtipkoval

26. 9. 2024 | 17:00 League of Legends Zajímavost
Jedna z největších hvězd evropské scény, Luka „Perkz“ Perković, se překvapivě objevil po boku hráčů Fnatic během jednoho zápasu v provizorní Champions Queue, kde spolu hráči trénují na Worlds. Rychle se ukázalo, že jde jen o dočasnou výpomoc v tréninkovém zápase. A Perkz to samozřejmě nenechal bez komentáře.
Perkz a Humanoid
Perkz a Humanoid
Zdroj: Riot Games

Champions Queue je dočasný tréninkový server, kde se schází ti nejlepší hráči, aby se připravili na nadcházející světový šampionát. Účast Perkze po boku Fnatic tak nebyla o žádném přestupu nebo tajných dohodách, ale čistě o zábavě a přípravě. Ať už šlo o krátkodobou výpomoc nebo náhodné sestavení týmů, situace všechny pobavila. Samotní hráči si z toho udělali legraci, a to včetně Perkze, který se rád vrací k historkám o své „neslavné“ klauzuli.

Zatímco situace v onom zápase byla jenom vtipem, Perkzova historie s G2 a Fnatic zůstává legendární. Po přestupu z evropských samurajů do Cloud9 v roce 2020 byla součástí smlouvy kontroverzní klauzule, která mu bránila přestoupit k Fnatic až do roku 2023. Tato klauzule tehdy vyvolala spory mezi týmy, ale nakonec nedošlo k žádnému zásadnímu konfliktu.

Perkz, nyní ve službách Team Heretics, si však vždy zachovává smysl pro humor a rád provokuje. Jeho vtípek na sociálních sítích tak jen znovu připomněl, že i když je offseason, v komunitě LoL se nikdy nezapomíná na minulé rivality a zábavné příběhy. „Se začátkem offseason, můj ban z G2 do FNC oficiálně končí!“ zažertoval Perkz. Tento vtípek má kořeny ve skutečnosti, že G2 Esports jsou známí tím, jak přísně chrání své bývalé hráče před přestupem ke svým největším rivalům, zvláště k Fnatic

Rozhodně si tak nenechal ujít příležitost připomenout své spojení s G2 a jejich oblíbené právní „fígle“. A fanoušci to přijali se smíchem. Zatímco se  komunita těšila na možná dramata, chorvatská hvězda celou situaci s nadsázkou odlehčila. I když už hraje za Team Heretics, jeho dřívější působení v G2 a vztahy s Fnatic jsou stále v živé paměti. A právě proto, když se objevil na serveru po boku svých bývalých rivalů, mnozí fanoušci si tuto momentku vychutnali jako symbol toho, jak je scéna propletená nejen výkony, ale i zábavou.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.