Přejít k hlavnímu obsahu

Reakce komunity: Kontroverzní debut Astralis skončil katastrofou, STYKO se opřel do Falcons

26. 9. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Finále podzimní sezony BLAST Premier se rázem stalo jedním z nejkontroverznějších turnajů. Může za to dánský tým Astralis, za který nastoupil CadiaN, a to i přesto, že přestup přišel až po uzávěrce soupisek. Ostře sledovaný debut však skončil ponížením. V roli analytika se poprvé představil STYKO, který se opřel do výkonu Falcons.
Debut CadiaNa za Astralis
Debut CadiaNa za Astralis
Zdroj: HLTV.org

Pohledy celé komunity se upřely na debut nové sestavy Astralis. Příchod Caspera „cadiaN“ Møllera znamená spojení s dvojicí bývalých spoluhráčů, se kterými v barvách Heroic sice dosáhl na řadu titulů a pozici světové jedničky, jejich rozchod byl však bolestivý a mluvilo se o zradě. Větší kontroverzi ale přinesla samotná účast na BLAST Premier Fall Final. Na soupisku byl cadiaN dopsán až těsně před turnajem, a to se zdůvodněním, že Alexander „br0⁠“ Bro nemůže hrát a Astralis potřebují nouzovou změnu v sestavě. To se nelíbilo ostatním týmům, které dokonce uspořádaly protest, při kterém kapitáni ostatních týmů vynechali mediální den.

Astralis se v prvním zápase nové sestavy postavili proti Vitality. A podobný debut si Dánové nejspíš nepředstavovali ani v těch nejhorších nočních můrách. Vitality své soupeře naprosto rozebrali, na Infernu jim nenechali jediné kolo, o moc lépe to nevypadalo ani na Dust 2. Celkové skóre 4:26 tak bylo obrovským fiaskem nové sestavy.

Posměšné reakce komunity na sebe nenechaly dlouho čekat. „Celý tým byl nezpůsobilý k hraní“, vyjádřil se dánský tým Heroic k výkonu jejich soupeře. Podobně si kopli i MOUZ: „Brovid-19 se šíří rychle“. „To, že Vitality vyhráli 13:0 je ta nejkarmovitější karma,“ glosoval editor serveru HLTV Lucas.

Svůj debut v pozici analytika zažívá Martin „STYKO“ Styk, který je po odchodu z Monte momentálně bez týmu. Nová role mu zatím sedne na výbornou, přičemž na sebe poukázal hned po úvodním zápase. V něm si světová jednička NAVI bez větších problémů poradila s týmem Falcons, do kterého se STYKO na sociální síti X ostře opřel: „Snappi si myslí, že protest stále pokračuje a zápas vynechal. Někdo mu řekněte, že mediální den skončil.“ Když se jej Magisk snažil shodit otázkou, jak jde život analytika, odpověděl slovenský veterán větou „Nevím, zatím nebyl žádný kompetitivní zápas, který bych mohl analyzovat.“

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.