Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft se utápí v krizi. Razantní změny mají obnovit ztracenou důvěru hráčů

27. 9. 2024 | 11:00 Kauza
Výkonný výbor a představenstvo Ubisoftu zahájilo vyšetřování a s tím spojený přezkum fungování společnosti. Tento krok přichází v reakci na aktuální problémy, kterým herní gigant čelí. Cílem je identifikovat příčiny a navrhnout možná řešení.
Kanceláře Ubisoftu v Düsseldorfu
Kanceláře Ubisoftu v Düsseldorfu
Zdroj: Ubisoft

Informace byla zveřejněna prostřednictvím finanční zprávy společnosti a úzce souvisí s nedávným odkladem hry Assassin’s Creed Shadows i s nenaplněnými očekáváními u titulu Star Wars Outlaws. V prohlášení jsou tyto problémy zmíněny jako součást širšího přezkumu, který Ubisoft zahájil s cílem lépe porozumět příčinám aktuálních výzev.

„V reakci na nedávné problémy si uvědomujeme potřebu větší efektivity a spokojenosti hráčů. Proto, kromě prvních krátkodobých kroků, zahajuje výkonný výbor pod dohledem představenstva přezkum zaměřený na zlepšení našeho přístupu k hráčům a urychlení cesty k výkonnějšímu modelu, který přinese prospěch partnerům i akcionářům,“ stojí v oficiální zprávě.
 

„Nakonec bych chtěl reagovat na některé polarizované komentáře ohledně Ubisoftu v poslední době. Chci zdůraznit, že jsme společnost zaměřená na zábavu, která vytváří hry pro co nejširší publikum, a naším cílem není prosazovat žádnou konkrétní agendu. Nadále se zavazujeme k tvorbě her pro fanoušky a hráče, které si mohou všichni užít,“ dodává CEO společnosti, Yves Guillemot.

Pokles zájmu hráčů o tituly Ubisoftu se neblaze odráží i na hodnotě akcií společnosti. Podle názorů, jak bývalých, tak současných zaměstnanců, byl tento krok nevyhnutelný, protože dlouhodobě slabé řízení firmy již překročilo únosnou mez. Doufejme, že se Ubisoft restartu ujme s patřičnou vážností a přinese pozitivní změny. Bližší informace k plánovaným změnám přinese společnost ve výsledkové zprávě na konci října.

Zdroj: Ubisoft
Štítky: Ubisoft, krize
Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.