Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální, Scout na mistrovství světa bude! Našlapaná sestava dorazí v plné síle

27. 9. 2024 | 12:30 League of Legends Kauza
Velké drama je u konce. Lee „Scout“ Ye-chan, hvězdný midlaner týmu LNG Esports, konečně potvrdil, že se zúčastní světového šampionátu v League of Legends. Poté, co čelil vážným právním problémům a spekulovalo se, že kvůli zákazu vycestování nebude moct opustit Čínu, dnes ráno oficiálně oznámil, že zákaz je vyřešen a uvidíme ho na Worlds!
LNG Scout
LNG Scout
Zdroj: Riot Games

Jak jsme již dříve informovali, Scout čelil žalobě od svého bývalého týmu EDward Gaming, který požadoval přezkoumání soudního rozhodnutí. To znamenalo zákaz vycestování, tedy i jeho neúčasti na turnaji. Celá situace vypadala velmi komplikovaně, ale díky finanční pomoci od přátel a hráčů se věci začaly hýbat správným směrem. A dnes ráno to přišlo – LNG na svých sociálních sítích potvrdili, že Scout bude součástí jejich sestavy na Worlds 2024.

„Způsobil jsem, že všichni během tohoto období pociťovali nepohodlí a úzkost, a za to se strašně omlouvám. Nyní jsem vyřešil zákaz vycestování a potvrdil jsem, že se mohu zúčastnit mistrovství světa se svými spoluhráči. Jsem opravdu vděčný organizaci, svým spoluhráčům a přátelům. Děkujeme všem za podporu, uvidíme se na Worlds,“ vzkázal na sociálních sítích.

Předtím, než byla situace vyřešena, tým LNG povolal jako náhradníka Zenga „Yagao“ Qi, což okamžitě vyvolalo velkou diskuzi mezi fanoušky. Ti kritizovali LNG za špatnou přípravu, protože věděli, co se v pozadí odehrává. Teď však přichází otázka – dokáže se Scout, který řešil soudní problémy, navázat na svou formu? Bude atmosféra v týmu jako dřív?

Světový šampionát již začal Play-In fází, hlavní část se špičkovými týmy však startuje až za několik dní. Scoutovo oznámení však přináší LNG a jejich fnaouškům velkou úlevu. Tým se nyní může soustředit na strategii a připravit se na nejtěžší zápasy roku. Fanoušci se těší, až uvidí, jak se tahle korejská hvězda vrátí do akce a pokusí se dovést svůj tým až k trofeji.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.