Přejít k hlavnímu obsahu

Nový anti-cheat dělá z podvodníků bezbranné žáby. Nejlepší funkce, libují si hráči

27. 9. 2024 | 17:00 Deadlock Zajímavost
Videoherní průmysl je doslova zaplaven problémy, ale žádný z nich neotravuje hráče tolik jako cheatování. Bohužel, podvodníci ničí herní zážitky napříč tituly a Deadlock není výjimkou. Ačkoli je hra stále v beta fázi, někteří už našli způsoby, jak ji zneužívat. Jenže Valve přichází s odpovědí, která je tak kreativní, až je to k popukání!
Deadlock mění podvodníky na žáby!
Deadlock mění podvodníky na žáby!
Zdroj: Valve

Valve dnes vypustilo patch, který přináší dlouho očekávané novinky. Mirage, nový hrdina, je zdarma pro všechny hráče a svými unikátními schopnostmi rozhodně přitahuje pozornost. Mezi jeho schopnosti patří manipulace s okolním prostředím, což mu umožňuje zmizet z dohledu nepřátel a nečekaně udeřit. Hráči se už nemohou dočkat, až tento nový přírůstek vyzkouší v boji.

Ale to není to hlavní. Zcela nový anti-cheat systém způsobuje rozruch nejen díky své funkčnosti, ale také díky své neotřelé zábavnosti. Pokud je v zápase odhalen podvodník, hráči mají na výběr dvě možnosti: buď hlasovat pro okamžité ukončení hry a zabanování cheatera, nebo – a to je ta zábavnější část – proměnit ho ve žábu na zbytek zápasu! Ano, čtete správně, Valve se rozhodlo přistoupit k problému s humorem a dát podvodníkům okusit trochu jejich vlastní medicíny.

Tento krok je zatím ve fázi testování, ale hráči už teď hlásí, že se jedná o zábavný způsob, jak zvládat nepoctivce. Samozřejmě, že to nevyřeší všechny problémy, protože jako u každé free-to-play hry bude podvodníků vždy dost, ale je to krok správným směrem a zároveň vítaná změna oproti běžným opatřením.

Kromě těchto velkých novinek obsahuje patch také řadu úprav v rovnováze hry. Několik hrdinů bylo oslabených, mapa prošla drobnými změnami a přibylo několik menších funkcí, které hráči jistě ocení. Tato aktualizace je rozhodně jednou z největších, jakou jsme zatím v Deadlocku viděli.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.