Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat krále. S1mple se opět ukáže na scéně, v dresu NAVI to však nebude

27. 9. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Přestup
Vítěz Majoru a trojnásobný držitel ocenění hráč roku, Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, hlásí dlouho očekávaný comeback. Ukrajinská hvězda se však nevrací do domovského týmu NAVI, místo toho bude útočit na Major v řadách saúdských Falcons.
s1mple
s1mple
Zdroj: HLTV.org

Po vydání Counter-Strike 2 šokoval Oleksandr „s1mple“ Kostyliev celou komunitu, když se rozhodl dát si pauzu od soutěžení. Po roce se však konečně vrací na server. Před blížícím se Majorem v Šanghaji posílí organizaci Falcons, s níž se NAVI domluvili na hostování do konce roku. Místo mu uvolnil španělský sniper Álvaro „SunPayus“ García, který se přesouvá na lavičku, a to i přesto, že s ratingem 1.13 byl zdaleka nejlepším hráčem týmu.

Španěl působil ve Falcons od konce loňského roku, kdy organizace převzala jádro týmu ENCE, který se usazoval mezi nejlepšími týmy světa. Na předešlé výkony ve finské organizaci však Marco „Snappi“ Pfeiffer a spol. nenavázali. Tým se dlouhodobě pohyboval pod hranicí světové desítky a nedokázal naplnit svůj potenciál. Kouč Danny „⁠zonic⁠“ Sørensen po vypadnutí z BLAST Premier Fall Final prozradil, že jsou potřeba změny. A ta první přišla téměř okamžitě.

Poprvé by se měl s1mple v novém dresu představit koncem října, kdy se Falcons představí na ESL Challenger v Katovicích. Hlavní úkol jej však čeká o měsíc později, cílem hostování je totiž účast na Majoru. Zda v týmu zůstane i v příštím roce, nebo se vrátí do NAVI, se zatím neví. Na povrch se však už dostala informace, že k Falcons se přidá Nikola „NiKo“ Kovač. Možné spojení dvou z nejlepších hráčů historie by si Saudové rozhodně nechtěli nechat ujít. 

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.