Přejít k hlavnímu obsahu

Seron ovládl Release Cup. Jsou to noobíčci, vtipkoval po vyhraném finále

28. 9. 2024 | 12:00 EA SPORTS FC 25 Reportáž
Perfektní start do ročníku pro Dominika „Seron“ Čermáka. Hráč, který dlouhodobě patří do nejužší špičky tuzemské EA FC scény, ovládl MČR FC 25 Release Cup. Úvodní turnaj v nové fotbalové hře od EA Sports vyhrál po velkolepé jízdě, poradil si i s největšími konkurenty. Stříbro bere po finálovém debaklu 2:6 Mario „MarioOso99“ Gumbrešt, o třetí místo se podělili Rocksor a Lukáš „T9Laky“ Pour.
Dominik "Seron" Čermák
Dominik "Seron" Čermák
Zdroj: PLAYzone

Po dlouhých měsících čekání jsme se konečně dočkali. Další ročník EA FC je tady a s ním i pokračování MČR. Kompetitivní sezonu MČR FC 25 powered by Hyundai odstartoval Release Cup. Šlo o netradiční souboj ostřílených borců a hráčů z řad amatérů. Ukázali se známá jména, ale i neznámí borci, kteří dostali možnost ochutnat atmosféru Vodafone PLAYzone Areny a ukázat se na streamu.

Aby se mohli předvést všichni, tedy i ti, kteří nemohli do svého týmu investovat hned od začátku výraznější částky, odehrála se soutěž ve speciálním režimu „výkop 90“. Všichni se tak mohli ukázat se stejně dobrým mančaftem.

Svou šanci využil Rocksor, jenž nastoupil proti jednomu z největších favoritů Matěji „Matejs“ Dunkovi. Proti top hráči posledních let slavil překvapivé vítězství 6:4 a ukázal, že na domácí scéně se pořád skrývají neobjevené talenty. I přes semifinálovou prohru s Mariem „MarioOoso99“ Gumbreštem šlo o veliké vítězství jednoho z amatérských borců.

Daleko nebyl ani Weiss, jenž ve čtvrtfinále vyzval Dominika „Seron“ Čermáka. Sparťanského reprezentanta kvalitním představením v obraně dohnal až do prodloužení, ve kterém nakonec padl 1:2. Prohrát proti pozdějšímu vítězi takto těsným výsledkem je ale pro Weisse známkou dobře odvedené práce.

Seron si tak odnáší cenu pro vítěze, tedy 10 000 Kč. Druhý MarioOoso99 také neodchází s prázdnou a získává 5 000 Kč. Z výhry 2 500 Kč se mohou radovat Rocksor a T9Laky. Nakoukne první jmenovaný mezi letošní elitu?

Výsledky Release Cupu:

Čtvrtfinále:

  • Matejs 4:6 Rocksor
  • MarioOoso99 4:1 Kučera
  • T9Laky 7:1 Švejda
  • Seron 2:1 Weiss

Semifinále:

  • MariOoso99 4:2 Rocksor
  • Seron 3:1 T9Laky

Finále:

  • Seron 6:2 MarioOoso99
MČR FC 25 Release Cup powered by Hyundai
MČR FC 25 Release Cup powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone
Hateris na MČR FC 25 Release Cupu powered by Hyundai
Hateris na MČR FC 25 Release Cupu powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).